Po poezijos skaitymų Rusijoje trims asmenims gresia įkalinimas iki 10 metų | kl.lt

PO POEZIJOS SKAITYMŲ RUSIJOJE TRIMS ASMENIMS GRESIA ĮKALINIMAS IKI 10 METŲ

Trims rusams, sulaikytiems po to, kai jie prisijungė prie eilėraščių prieš Maskvos karą Ukrainoje skaitymo, gresia įkalinimas iki dešimties metų, antradienį naujienų agentūrai AFP pranešė advokatas.

Artiomas Kamardinas, Jegoras Štovba ir Nikolajus Dainenka buvo suimti praėjusių metų rugsėjį, kai dalyvavo poezijos skaitymuose Maskvos aikštėje, kur disidentai renkasi nuo sovietmečio.

A. Kamardino advokatas Leonidas Solovjovas AFP sakė, kad jaunuoliai buvo apkaltinti „viešais raginimais vykdyti veiklą, nukreiptą prieš valstybės saugumą“.

Pasak advokato, tai pirmas kartas, kai remiantis šiais kaltinimais pradėta byla.

Poetai taip pat buvo apkaltinti neapykantos kurstymu.

Jiems gresia įkalinimas iki 10 metų, sakė L. Solovjovas.

Skaitymų metu A. Kamardinas deklamavo savo eilėraštį „Nužudyk mane, kovotojau!“, kuriame kalbama apie prorusiškus separatistus Rytų Ukrainoje.

Kitą dieną A. Kamardinas buvo suimtas po kratos jo bute, kur jis gyveno su savo mergina.

A. Kamardinas teigė, kad policija jį sumušė ir išprievartavo svarmeniu.

2022 metų lapkritį jo draugė Aleksandra Popova AFP pasakojo, kad kratos metu pareigūnai su ja žiauriai elgėsi ir grasino išžaginti.

Daugiau nei prieš metus pasiuntusi savo kariuomenę į Ukrainą, Maskva suintensyvino susidorojimą su kitaminčiais ir priėmė naujų teisės aktų kritikams nutildyti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Lietuvoje kas link to...

Pilna "laisvė" kalbėti, žiūrėti...Ar ne taip, landsberginė šutvė, kuri net pilietybes atiminėja. O niekšiškas LRT varo propagandas, meluoja net susiriesdami. Su tokiais keiksmažodžiais, kuriuos gali klausytis tik sulaukus +20 metų...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS