Po pralaimėjimo Charkive Kinija turėjo rimtų klausimų: V. Putinui teko pasiteisinti (vaizdo įrašas) | kl.lt

PO PRALAIMĖJIMO CHARKIVE KINIJA TURĖJO RIMTŲ KLAUSIMŲ: V. PUTINUI TEKO PASITEISINTI (VAIZDO ĮRAŠAS)

  • 0

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas Kinijos prezidentui Xi Jinpingui sakė, kad supranta „klausimus ir susirūpinimą“ dėl karo Ukrainoje, rašo theguardian.com. 

Pastabos V. Putinui nuskambėjo per viršūnių susitikimą Uzbekistane, prezidentams susitikus pirmą kartą nuo karo Ukrainoje pradžios. V. Putinas tikėjosi asmeniškai padėkoti Kinijos lyderiui kaip sąjungininkui konflikte su Vakarais.

Įžanginėje kalboje abu lyderiai apsikeitė šiltais žodžiais: X. Jinpingas V. Putiną pavadino „senu draugu“, o V. Putinas padėkojo Kinijos lyderiui už „subalansuotą“ poziciją dėl invazijos į Ukrainą.

Tačiau daugiau dėmesio susilaukė Kinijos susirūpinimas dėl Rusijos invazijos Ukrainoje. Rusijos lyderis tikėjosi sulaukti X. Jinpingo palankumo, tad teisinosi ramiu tonu.

„Labai vertiname mūsų draugų kinų poziciją, kalbant apie Ukrainos krizę. Suprantame jūsų klausimus ir susirūpinimą šiuo klausimu. Mes, žinoma, paaiškinsime savo poziciją“, – sakė V. Putinas.

 

 

Kinijos susirūpinimą tikriausiai lemia ekonominės invazijos pasekmės, įskaitant Rusijos grasinimus dėl visapusiško energetinio karo prieš Europą, ir Rusijos nesėkmės Charkive.

Gairės: Xi Jinpingas, charkivas, Rusijos pralaimėjimas, Kinija, Rusija, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS