Po sprogimo daugiabutyje netoli Maskvos žuvo mažiausiai trys žmonės | kl.lt

PO SPROGIMO DAUGIABUTYJE NETOLI MASKVOS ŽUVO MAŽIAUSIAI TRYS ŽMONĖS

Šalia Maskvos esančiame daugiabutyje šeštadienį sprogus dujoms žuvo mažiausiai trys žmonės, dar keletas buvo sužeisti, pranešė tarnybos.

Nelaimė įvyko maždaug už 80 km į rytus nuo Rusijos sostinės esančiame Orechovo-Zujevo mieste, nurodė ministerija. Dujos, veikiausiai pasklidusios iš netvarkingos vandens šildymo kolonėlės, sprogo penkiaaukščio namo 3-ajame aukšte. Galingas sprogimas sugriovė laiptinę nuo 5-ojo iki 3-ojo aukšto.

Šiuo metu Rusijoje yra įvestas karantinas, tarnyboms mėginant sulėtinti naujojo koronaviruso plitimą.

„Nustatyta, kad dujų kolonėlės sprogimas įvyko 2-ojoje laiptinėje. Šiame penkiaaukščiame keturių laiptinių name yra 80 butų. 150 žmonių savarankiškai evakavosi prieš atvykstant ugniagesiams, dar 50 – [evakuoti] per laiptines ugniagesių gelbėtojų brigadų“, – sakoma Nepaprastųjų situacijų ministerijos pranešime.

Ministerijos atstovė Žana Terechova valstybinei televizijai „Rossija 24“ sakė, kad sprogimas visiškai sugriovė penkis butus ir dar penkis smarkiai apgadino. Likusi pastato dalis atrodė nenukentėjusi.

Vakare regiono gelbėjimo tarnyba informavo naujienų agentūrą „Interfax“, kad iš po griuvėsių buvo ištraukti trečio žuvusiojo palaikai. Šią informaciją patvirtino ir Nepaprastųjų situacijų ministerija

Savivaldybės meras Genadijus Paninas anksčiau sakė, kad iš po griuvėsių buvo ištraukti šeši žmonės.

„Vienas išėjo namo, trys – reanimacijoje, dviem kitiems taip pat suteikta medicinos pagalba“, – jis sakė „Rossija 24“.

Tikėtina, kad po griuvėsiais tebėra dar mažiausiai vienas žmogus, tad paieškos tęsiamos.

Į įvykio vietą išvažiavo Maskvos srities prokuroro pareigas einantis Andrejus Gancevas, padėsiantis „koordinuoti specialiųjų tarnybų ir teisėsaugos institucijų veiksmus“.

Ten pat išvyko Maskvos srities gubernatorius Andrejus Vorobjovas ir nepaprastųjų situacijų ministras Jevgenijus Ziničevas.

Viso apgriauto pastato gyventojai buvo laikinai įkurdinti šalimais esančioje mokykloje, nurodė pareigūnai.

Dujų sprogimų neretai pasitaiko Rusijos gyvenamuosiuose namuose, ypač pastatytuose Sovietų Sąjungos laikais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS