Po tragiškai pasibaigusios ginkluotos pasalos – beprecedentės kalinio gaudynės | kl.lt

PO TRAGIŠKAI PASIBAIGUSIOS GINKLUOTOS PASALOS – BEPRECEDENTĖS KALINIO GAUDYNĖS

  • 5

Prancūzijoje, Normandijoje, įtariamas narkotikų mafijos bosas per ginkluotą pasalą pabėgo iš kalėjimo furgono. Dabar visoje šalyje keli šimtai policijos pareigūnų bando surasti nuteistąjį ir jam pabėgti padėjusius užpuolikus.

30-metis Mohamedas Amra, kalinys, pabėgęs iš kalėjimo, yra susijęs su Pietų Marselio gauja, pranešė BBC.

M. Amra, pravarde „Musė“, antradienį buvo gabenamas iš teismo į kalėjimą Ruano mieste netoli Paryžiaus. Vaizdo stebėjimo kamerose užfiksuota, kaip juodas visureigis „Peugeot“ taranavo baltą kalėjimo furgoną. Tada pasirodė ginkluoti vyrai ir pradėjo šaudyti.

Prancūzijos žiniasklaidos pranešimai rodo, kad antrasis automobilis, naudotas per išpuolį, buvo sedanas, pavogtas Šiaurės Prancūzijoje, kuris kartu su „Peugeot“ taranavo kalėjimo furgoną.

Vėliau abu automobiliai buvo rasti padegti už kelių kilometrų.

Kiek užpuolikų dalyvavo pasaloje, kol kas neaišku.

Per incidentą žuvo du kalėjimo pareigūnai – Fabrice'as Moello, 52 metų dviejų vaikų tėvas, ir 35-erių Arnaud Garcia, kurio žmona buvo penktą mėnesį nėščia. Dar trys pareigūnai buvo sunkiai sužeisti.

Prancūzijos teisingumo ministras Ericas Dupond'as-Moretti teigė, kad per mirtiną pasalą žuvę pareigūnai „buvo paskersti kaip šunys tų, kuriems gyvybė nieko nereiškia.“

Jis žinojo apie [antradienio] perkėlimą, todėl gali būti, kad jis apie tai pranešė kitiems žmonėms.

Prokurorų teigimu, M. Amra buvo nuteistas už vagystę gegužės 10 d., taip pat jis buvo apkaltintas pagrobimu, pasibaigusiu mirtimi.

Jo advokatas Huguesas Vigieris sakė, kad M. Amra savaitgalį jau bandė pabėgti, pjaudamas savo kameros grotas, tačiau advokatą šokiravo toks „nepateisinamas“ ir „beprotiškas“ smurtas.

„Jis žinojo apie [antradienio] perkėlimą, todėl gali būti, kad jis apie tai pranešė kitiems žmonėms“, – sakė H. Vigieris.

M. Amra anksčiau trylika kartų teistas už iš esmės nesunkius pažeidimus, įskaitant vairavimą neturint teisės, vagystes ir atsisakymą sustoti policijai.

Kaip pranešė „The Independent“, žudikų paieškai vadovauja GIPN, elitinė žandarų nacionalinė intervencijos grupė.

Prokurorai pradėjo tyrimą dėl „organizuotos gaujos įvykdytos žmogžudystės ir pasikėsinimo nužudyti“. Už šiuos nusikaltimus baudžiama iki gyvos galvos.

Išpuolis sukėlė didžiulį pasipiktinimą visoje šalyje. Pranešama, kad Prancūzijos kalėjimų sąjungos trečiadienį paskelbė apie kalėjimų ir kitų įstaigų „blokadą“, paremiant du žuvusius pareigūnus.

Savo ruožtu Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas platformoje „X“ pareiškė, kad „daroma viskas, kad nusikaltėliai būtų surasti.“

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

M

Seniai reikejo tuos visus machmudus susodinti į lektuvą ir išsiųsti į savo tėvynę,bet kai taip terliojasi su jais,po to ir kencia nuo jų.

Nulis

Henyte = Gaidjurgis ?

jis

:))))))) Prancūzas Mohametas :))))))))) čia kaip lietuvis Vova.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS