Po tragiškos keltuvo avarijos Antalijoje – naujausia žinia | kl.lt

PO TRAGIŠKOS KELTUVO AVARIJOS ANTALIJOJE – NAUJAUSIA ŽINIA

  • 15

Į labai netikėtą ir pavojingą incidentą patekusiems keltuvo kabinos keleiviams dar labai pasisekė, kad šioje vietoje lyno aukštis virš kalno šlaito nėra didelis. Lūžusi atraminio pilono konstrukcija taip smogė į kabiną, kad jos dugnas išlūžo ir visi žmonės iškrito ant uolų.

Vienas jų – 52-ejų turkas nuo patirtų traumų mirė. Kitus sužeistuosius gelbėjimo sraigtasparniais pavyko išskraidinti į ligonines. Laimė, kitos kabinos, o jų ant lynų yra 24, atlaikė smūgį, bet sustojo ir nebegalėjo pajudėti iš vietos.

Todėl ore, o kai kur tai labai aukštai nuo žemės, įstrigo apie pusantro šimto žmonių. Jų gelbėjimas truko visą naktį ir tęsėsi šeštadienį nuo pat ryto.

„Kai leidomės ir buvome dar labai aukštai, pajutome tarsi kažkas sviltų, po to kabina sudrebėjo ir sustojo“, – pasakojo moteris.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Lynų keltuvas buvo baigtas statyti tik 2017-aisiais. Skyrusi kelis milijonus eurų Antalijos miesto valdžia įsigijo tikrai įspūdingą transporto sistemą, kuri gali pakelti turistus nuo paplūdimio Antalijos vakarinėje dalyje į daugiau kaip 600 metrų aukščio Tunek Tepe kalną.

Jo viršūnėje yra apžvalgos aikštelė iš kurios puikiai matosi įlanka ir didelis restoranas. Be abejo, šie turistai patyrė visai kitokių įspūdžių.

„Buvome labai išsigandę. Šiuo metu jau nusiraminau, o ten, rėkėme ir šaukėme, bet dabar viskas baigėsi“, – kalbėjo moteris.

Turkijos policija ir statybos inspekcija jau pradėjo šio incidento tyrimą, nes keltuvas yra gana naujas ir jo pagrindinės konstrukcijos tikrai negalėjo taip smarkiai susidėvėti, kad tiesiog sulūžtų.

Baigė gelbėjimo darbus

Gelbėtojai šeštadienį baigė evakuoti dešimtis keleivių, kurie praleido 23 valandas įstrigę ore po funikulierių avarijos, įvykusios Turkijos pietuose.

Per avariją sugriuvus atraminiam poliui, nukentėjo dešimt žmonių, o vienas žuvo.

Iš viso 174 keleiviai, tarp kurių būta ir vaikų, buvo „sėkmingai“ išgelbėti iš mažiausiai 16 apgadintų funikulierių po „labai pavojingos operacijos“, sakė Turkijos nelaimių ir ekstremalių situacijų valdymo agentūros „Afad“ vadovas Okėjus Memis.

„Ši avarija įvyko lūžus mechanizmui konstrukcijos viršuje“, – pridūrė O. Memisas.

Likę 43 ore kyboję keleiviai pagaliau buvo išlaisvinti šeštadienio popietę.

Penkiasdešimtmetė Ayse Hatice Polat, kuri daugiau nei dvidešimt vieną valandą buvo įstrigusi kabinoje, išlipusi iš sraigtasparnio pabučiavo žemę, pranešė kelios vietos žiniasklaidos priemonės.

Įvykio vietoje buvo dešimt sraigtasparnių ir daugiau nei 600 gelbėtojų, tarp jų ir specialiai tokioms operacijoms parengti alpinistai, pranešė pareigūnai.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Ane?

Kalnai nemėgsta kada žmogus per daug kišasi į jų egzistavimą, matomai tą atramą kalnas ir išspjovė iš savo organizmo.

N

Tokiose šalyje labai nepatikimose,kažkur kopti,keltis,suptis įvairiose vaikams skirtų sūpynių,labai pavojinga.

Ji

Tam keliaujam, kad pamatyti, patirti, sužinoti. Nelaimės ištinka ir "tupint"namuose
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS