Popiežius akivaizdžiai susiduria su sveikatos problemomis | kl.lt

POPIEŽIUS AKIVAIZDŽIAI SUSIDURIA SU SVEIKATOS PROBLEMOMIS

Popiežius Pranciškus susiduria su sveikatos problemomis. Tai trečiadienį buvo matyti per generalinę audienciją Romoje. Katalikų bažnyčios vadovo kalbą perskaitė jo padėjėjas, o pats pontifikas nepajėgė įveikti kelių pakopų į savo papamobilį, pranešė agentūra AP.

Tada jis buvo pasodintas į neįgaliojo vežimėlį ir juo išvežtas iš šv. Petro aikštės. Pranciškus mojo susirinkusiai miniai.

Visuotinė audiencija pirmą kartą šiais metais vyko lauke. Šv. Petro aikštėje Romoje buvo vėsu.

87 metų pontifikas vis dar susiduria su kvėpavimo takų ir judėjimo problemomis. Praėjusią savaitę popiežiui ligoninėje buvo atlikti tyrimai. Jų rezultatai iki šiol nepaskelbti. Vatikanas taip pat detaliau nekomentavo, kokie tyrimai buvo daromi. Anot italų žiniasklaidos, Pranciškui galimai buvo atlikta kompiuterinė tomografija, kad būtų atmestos plaučių komplikacijos. Pats popiežius prieš vykdamas į ligoninę tik pasakė, kad „dar yra šiek tiek persišaldęs“. Vatikano duomenimis, jis pastaruoju metu dažnai sirgo peršalimo ligomis, bronchitu ir gripu.

Nuo 2013 m. Katalikų bažnyčiai vadovaujančio Pranciškaus sveikata jau kurį laiką kelia nerimą. Pernai jis du kartus buvo gydomas stacionare klinikoje Romoje. Dėl kelio skausmų jis per viešus pasirodymus dažnai sėdi neįgaliojo vežimėlyje.

Vatikane vis sklando gandai apie galimą popiežiaus atsistatydinimą. Sausį Italijos TV stoties „Nove“ laidoje paklaustas apie savo sveikatos būklę, Pranciškus atsakė: „Dar gyvas“. Jis taip pat teigė negalvojąs apie atsistatydinimą ir to nenorįs. Tačiau atsistatydinimas yra „galimybė, kuri atvira visiems popiežiams“, pridūrė pontifikas. Jo pirmtakas Benediktas XVI pats pasitraukė iš pareigų.

Kovo 13 dieną sueis 11 metų, kai argentinietis Pranciškus pradėjo vadovauti bažnyčiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

mh

Gal pries velykas numirtu, butu dviguba svente. Rusijos, netradiciniu, masonu, komunistu remejas baigia sutrypti biblija...

Anonimas

Perrinktų į kokį jaunesnį,o tai atrodo labai prastai,lai gydosi....

Pilietiškas

Bet ir Vatikanas nebeturi žmogiškųjų resursų popiežiaus postui užimti, kaip ir Amerika prezidentui
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS