Potvynių siaubiamoje Rusijoje upių vanduo toliau kyla | kl.lt

POTVYNIŲ SIAUBIAMOJE RUSIJOJE UPIŲ VANDUO TOLIAU KYLA

Uralo upės lygis Orenburgo mieste penktadienį pakilo iki rekordinio lygio. Dėl pražūtingų potvynių Rusijoje ir Kazachstane buvo evakuoti dešimtys tūkstančių žmonių, pranešė pareigūnai.

Sparčiai kylanti temperatūra ištirpdė sniegą ir ledą, be to, prapliupo smarkios liūtys, dėl to Rusijoje ir Kazachstane ištvino didelės upės.

Pasak Tiumenės srities valdžios institucijų, Išimo upės Vakarų Sibire vanduo pakilo iki pavojingo lygio. Pareigūnai spėja, kad Išimo ir Tobolo upių vanduo aukščiausią lygį pasieks tik balandžio 23–25 dienomis.

Pasak Orenburgo valdžios, Uralo upė mieste jau pakilo 11,29 metro ir dviem metrais viršija kritinį lygį. Kai kur mieste iš rudo vandens kyšo tik namų stogai.

Regiono pareigūnas Sergejus Balykinas valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“ sakė, kad penktadienį arba šeštadienį potvynis Orenburge bus didžiausias. Valdžia pranešė, kad evakuota daugiau nei 10 700 žmonių iš daugiau nei 400 tūkst. gyventojų, užtvindyta maždaug 11 700 namų.

Keli kaimai buvo evakuoti ir toliau į rytus esančiuose Kurgano ir Tomsko regionuose.

Manoma, kad Rusijoje ir Kazachstane namus paliko apie 100 tūkst. žmonių. Tačiau valdžios institucijos sakė, kad Orske, smarkiai nukentėjusiame pratrūkus užtvankai, sąlygos pagerėjo. Pareigūnai pranešė, kad vandens lygis krenta.

Pranešta, kad kai kurių miestų gyventojai, supykę, kad valdžia per krizę nieko nedaro, surengė demonstracijas, itin retas Rusijoje valdant dabartiniam režimui.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

>> Anonimas

tai jau nusipirkai valtį, KREMLINE IŠKAMŠA ???? :D:D:D:D

Anonimas

Tuoj bus panašus dalykas ir Liandzbergistane, nebeilgai liko laukti...

Иванушка

Bučos aukos šaukiasi teisingumo... O kaip gražiai gražiai, rusijanai plaukia, maudosi, plaunasi savo nuodėmes...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS