„Pradingėlis“ S. Šoigu prakalbo apie grėsmę europiečiams | kl.lt

„PRADINGĖLIS“ S. ŠOIGU PRAKALBO APIE GRĖSMĘ EUROPIEČIAMS

  • 0

Rusijos valstybiniai kanalai jau pradėjo filmuoti užkariautus Mariupolio uosto kvartalus. Jie tikina, kad patys ukrainiečiai taip suniokojo ir sugriovė šį, iki karo klestėjusį, pajūrio miestą. Vladimiro Putino generolams būtinai reikia užimti Mariupolį, nes be jo nepavyks užtikrinti sausumos koridoriaus nuo Donbaso iki Krymo per jau užgrobtą Rytų Ukrainą, praneša LNK.

Po beveik trijų savaičių pertraukos vėl viešai pasirodęs Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu kalbėjo taip lyg tai jau būtų padaryta.

„Pirmojo operacijos etapo užduotys – įvykdytos. Iš esmės sumažintas Ukrainos kovinis karinių pajėgų potencialas, o tai leidžia sutelkti pagrindinį dėmesį ir pagrindines pastangas siekiant svarbiausio tikslo – išvaduoti Donbasą. Ukrainos karinėms pajėgoms padaryta reikšminga žala – iškovotas pranašumas ore, praktiškai sunaikintos karo aviacijos pajėgos ir priešlėktuvinės sistemos“, – sakė jis.

Ukrainiečiai, kurie sunaikino šimtus Rusijos karių tankų ir lėktuvų, tikrai užginčytų tokius S. Šoigu pareiškimus. Beje, gynybos ministras užsiminė apie ginklus, kurie sunaikino tokią galybę Rusijos karo technikos.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Laikome neatsakinga Vakarų, teikiančių mirtinus ginklus, poziciją. Nekontroliuojamas jų dalijimas gyventojams ir samdiniams tik blogina padėtį ir ateityje gali sukelti pavojų patiems europiečiams“, – teigė S. Šoigu.

Tuo metu oficialūs Rusijos kariuomenės šaltiniai toliau raportuoja apie raketų smūgius Ukrainoje. Pavyzdžiui, į degalų saugyklas. Rusijos kariai tvirtina, kad jos skirtos kariuomenei, bet ukrainiečiai įtaria, kad taip V. Putinas tiesiog bando pakirsti šalies žemės ūkį. Ukraina pagal grūdų ir aliejaus eksportą yra pagrindinė Rusijos konkurentė ir Ukrainos ūkininkai kaip tik dabar skuba viską pasėti.

Tikrai nestabdysime, nes be kovos fronto linijų sėja yra antrasis frontas – dėl aprūpinimo maistu, ir, manau, mes jame nugalėsime.

„Tikrai nestabdysime, nes be kovos fronto linijų sėja yra antrasis frontas – dėl aprūpinimo maistu, ir, manau, mes jame nugalėsime“, – sakė Lvivo srities ūkininkų atstovas Ivan Kilgan.

Daugiausiai problemų Ukrainos ūkininkams kils pietinėje, rytinėje ir prietrytinėje šalies dalyje, kur tęsiasi susišaudymai, o kai kurie laukai – užminuoti. Bet ir vakaruose bėdų gali pridaryti degalų trūkumas, o ūkininkai puikiai supranta, kad užauginti reikia kuo daugiau.

„Kadangi mūsų šalis kariauja, bandysime sėti daugiau žieminių kviečių, kad išmaitintume žmones“, – kalbėjo ūkininkas Vasyl Pidhaniak.

Problemos dėl Ukrainos ir net Rusijos grūdų eksporto gali išprovokuoti labai rimtų problemų kitose šalyse, kur dauguma gyventojų labai priklausomi nuo grūdų importo.

Bet didžiausia problema yra tai, kad V. Putino pasiųsti Rusijos kariai toliau kariauja Ukrainoje. Dėl to viešai jį pasmerkęs JAV prezidentas Joe Bidenas buvo paprašytas dar kartą pasiaiškinti dėl žodžių, kad „V. Putinas negali likti valdžioje“.

„Pirma, aš neatsitraukiu. Tiesą sakant, išreiškiu moralinį pasipiktinimą, kurį jaučiau dėl V. Putino elgesio, o šio žmogaus veiksmai yra tiesiog brutualūs. Pusė vaikų – pabėgėliai, aš ką tik buvau su tomis šeimomis. Noriu aiškiai pasakyti, kad nei tada, nei dabar nesiūlau keisti politikos. Išreiškiu moralinį pasipiktinimą. Dėl to neatsiprašinėsiu“, – aiškino J. Bidenas.

Gairės: karas Ukrainoje, Sergejus Šoigu, Ukrainos ekonomika, grūdai, LNK turinys
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS