Prancūzija atšaukė COVID-19 kaukes viešajame transporte | kl.lt

PRANCŪZIJA ATŠAUKĖ COVID-19 KAUKES VIEŠAJAME TRANSPORTE

Nuo pirmadienio Prancūzijoje metro, traukiniuose ir lėktuvuose nebereikalingos veido kaukės – Prancūzijos valdžia panaikino vieną iš paskutiniųjų likusių sveikatos apsaugos priemonių, įvestų nuo pandemijos pradžios 2020 metais.

Sveikatos apsaugos ministras Olivier Veranas praėjusią savaitę paskelbė, kad kaukės nebebus privalomos viešajame transporte ir taksi, nes pastaruoju metu labai sumažėjo COVID atvejų.

„Jaučiuosi laisva. Taisyklingai kvėpuoti su kauke nebuvo taip paprasta“, – pirmadienio rytą metro sakė 26 metų paryžietė Jaceula Madimba.

Prancūzija vasarį pradėjo švelninti griežtas veido kaukių taisykles po to, kai žiemą atvejų padaugėjo, tačiau dar daugelį savaičių jos vis tiek buvo reikalaujamos darbo vietose ar mokyklose, užsikrėtimams toliau mažėjant. O. Veranas perspėjo, kad naujoji priemonė nereiškia, jog pandemija baigėsi, ir reikalavo, kad kaukė liktų rekomenduojama.

Kaukės, taip pat vakcinaciją nuo COVID įrodantis sveikatos pažymėjimas, vis dar reikalingi ligoninėse. Pandemija Prancūzijoje kol kas kontroliuojama, tačiau kai kurie ekspertai perspėjo jos nenurašyti į istorijos knygas, nes dar gali atsirasti nauja atmaina. Susirūpinę ir žmonės su silpna imunine sistema. "Ir toliau dėvėsiu kaukę ir kviečiu visus tai daryti. Saugome vieni kitus, galvokime apie turinčius nusilpusį imunitetą", – sakė prancūzų epidemiologas Mahmoudas Zureikas.

Nuo koronaviruso protrūkio pradžios Prancūzija užregistravo kiek daugiau nei 147 tūkst. mirčių. Kitur Europoje, pavyzdžiui, Ispanijoje vis dar reikalaujama kaukių norint patekti į ligonines, globos namus ir viešajame transporte. Belgijoje kaukės būtinos tik autobusuose, tramvajuose ir traukiniuose. Italijoje kaukės tebėra privalomos ligoninėse ir viešajame transporte, taip pat kino teatruose, teatruose ir mokyklose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS