Prancūzija: Lamanšo sąsiauryje apvirto migrantų laivas, žuvo vienas žmogus | kl.lt

PRANCŪZIJA: LAMANŠO SĄSIAURYJE APVIRTO MIGRANTŲ LAIVAS, ŽUVO VIENAS ŽMOGUS

  • 3

Lamanšo sąsiauryje prie Prancūzijos naktį iš ketvirtadienio į penktadienį apvirto laivas, kuriuo plaukė daugiau kaip 60 migrantų, bandžiusių pasiekti Jungtinę Karalystę.

Vienas žmogus žuvo, o kito būklė kritinė, pranešė Prancūzijos jūrų tarnybos.

Iš viso buvo išgelbėti 66 žmonės.

„Vienas kritinės būklės nukentėjusysis be sąmonės sraigtasparniu buvo nugabentas į Kalė ligoninę“, o antrojo nukentėjusiojo be sąmonės atgaivinti nepavyko, nurodė pareigūnai.

Prancūzijos jūrų gelbėjimo koordinatoriai netoli Kalė esančiame Griz Nez mieste naktį gavo pranešimą, kad už mažiau nei 8 km nuo kranto atsidūrė migrantų laivas.

Gelbėjimo laivas į įvykio vietą atvyko maždaug 30 minučių po vidurnakčio vietos (1 val. 30 min. Lietuvos) laiku, pranešė pareigūnai.

Visus iš vandens ištrauktus migrantus įgula atgabeno į Kalė.

Valtys ir lėktuvai vis dar ieško išgyvenusiųjų. Penktadienio rytą į Kalė turėtų atvykti Prancūzijos vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas (Žeraldas Darmanenas).

Kasmet dešimtys tūkstančių žmonių mažomis valtimis bando perplaukti Lamanšo sąsiaurį ir patekti iš Prancūzijos į Britaniją. Nelegalios migracijos klausimas tapo politiniu Jungtinės Karalystės vyriausybės prioritetu ir pagrindiniu Londono ir Paryžiaus nesutarimų objektu.

Šis pavojingas kelias nusinešė ne vieną gyvybę. Prieš dvejus metus įvyko vienas didžiausių incidentų, nusinešęs 27 aukas.

Lapkričio pabaigoje apvirto laivas, kuriuo plaukė 60 žmonių. Tąkart nuskendo vyras ir moteris.

Šeši afganistaniečiai nuskendo šių metų rugpjūtį apvirtus jų nedidelei valčiai.

Prancūzijos valdžios institucijų teigimu, pastaruoju metu laivai dažnai būna smarkiai perpildyti. Vidutinis keleivių skaičius – apie 53 – yra beveik dvigubai didesnis nei prieš dvejus metus.

Remiantis Jungtinės Karalystės vyriausybės duomenimis, nuo šių metų pradžios iki lapkričio pabaigos Lamanšo sąsiaurį perplaukė daugiau kaip 28 tūkst. žmonių,  o per visus praėjusius metus – beveik 46 tūkstančiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Galetų visokius lietuviškus" Piliečius " skandinti, būtų naudinga. Kvailių perteklius pas mus...

Kenas

Sousti i izraeli, tegul gyvena ten

Pilietis

Visai tie pareigunai nehumaniški- reikejo ir likusius nuskandint, o dabar mat isgelbejo. Dabar vel lys i masinas bandydami sala pasiekt. Galetu vairuotojam vaziuojantiem i UK ginklus isduot tai problema butu isspresta per pora dienu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS