Prancūzija neigia bombardavusi Sirijos oro pajėgų bazę | kl.lt

PRANCŪZIJA NEIGIA BOMBARDAVUSI SIRIJOS ORO PAJĖGŲ BAZĘ

  • 0

Prancūzija pareiškė nesanti susijusi su pirmadienį paryčiais surengtu raketų smūgiu vienai Sirijos vyriausybės karinių oro pajėgų bazei, per kurį, kaip pranešama, žuvo apie 14 žmonių.

„Tai buvome ne mes“, – naujienų agentūrai AFP sakė Prancūzijos ginkluotųjų pajėgų atstovas pulkininkas Patrikas Steigeris (Patrikas Šteigeris).

Jungtinės Valstijos taip pat neigė atakavusios tą bazę.

Sirijos valstybinė naujienų agentūra SANA keliomis valandomis anksčiau pranešė, kad Taifūro oro pajėgų bazei smogė „kelios raketos“ ir kad per šią ataką buvo sužeisti arba žuvo kažkiek žmonių, bet tikslaus aukų skaičiaus neįvardijo.

Tuo metu Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi padėtį Sirijoje stebinti organizicija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), gaunanti informacijos iš šaltinių toje šalyje, nurodė, kad „žuvo mažiausiai 14 kovotojų“, tarp jų Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimą remiančio Irano pajėgų narių.

Šis smūgis buvo įvykdytas JAV ir Prancūzijai perspėjus apie „stiprų bendrą atsaką“ į savaitgalį Sirijos sukilėlių kontroliuojamame Dumos mieste surengtą numanomą cheminę ataką, nusinešusią dešimtis žmonių gyvybių.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ir Prancūzijos vadovas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) kalbėdamiesi telefonu pasmerkė šią „šiurpią“ ataką ir pareiškė, kad B. al Assado (Bašaro Asado) režimas „privalo būti patrauktas atsakomybėn už jo tebevykdomus žmogaus teisių pažeidimus“, nurodė Baltieji rūmai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS