Prancūzija smerkia „savavališkas“ priemones prieš žiniasklaidą Baltarusijoje | kl.lt

PRANCŪZIJA SMERKIA „SAVAVALIŠKAS“ PRIEMONES PRIEŠ ŽINIASKLAIDĄ BALTARUSIJOJE

Prancūzija sekmadienį pasmerkė „savavališkas“ priemones prieš žiniasklaidą Baltarusijoje, kur valdžia atšaukė žurnalistų, dirbančių keliose užsienio žiniasklaidos priemonėse, akreditaciją.

„Savavališkomis priemonėmis, kurių Baltarusijos valdžia ėmėsi prieš žurnalistus, pažeidžiama spaudos laisvė“, – sakoma Prancūzijos užsienio reikalų ministro Jeano-Yves'o Le Driano (Žano Ivo Le Driano) pareiškime.

„Raginu Baltarusijos valdžią nedelsiant atšaukti šias priemones“, – sakė jis.

Pasak prancūzų ministro, krizei Baltarusijoje išspręsti reikia visus „įtraukiančio nacionalinio dialogo“.

„Represinės priemonės prieš žurnalistus nepadeda“, – pridūrė jis.

Baltarusijos valdžia šeštadienį atšaukė kelių užsienio žiniasklaidos priemonių, įskaitant naujienų agentūrą AFP, žurnalistų akreditaciją, artėjant dar vienai masinei sekmadienio demonstracijai prieš prezidento rinkimų rezultatus.

Raginu Baltarusijos valdžią nedelsiant atšaukti šias priemones.

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka, kuris yra valdžioje nuo 1994 metų, susiduria su precedento neturinčiais protestais nuo ginčijamų rugpjūčio 9-osios rinkimų, kuriuos jis tvirtina laimėjęs su 80 proc. balsų.

Opozicija atmetė oficialius rezultatus kaip suklastotus ir sekmadienį surengė jau trečią šį mėnesį didelę demonstraciją.

Baltarusijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Anatolijus Glazas sakė, kad sprendimas atšaukti žurnalistų akreditacijas buvo priimtas atsižvelgus į Baltarusijos kovos su terorizmu padalinio rekomendacijas.

Jis nenurodė, kiek žurnalistų paveikė šis sprendimas, tačiau užsienio žiniasklaidos priemonės, įskaitant BBC, „Reuters“ ir „Laisvosios Europos radiją/Laisvės radiją“ (Radio Free Europe/Radio Liberty, RFE/RL), pranešė apie kelių jų žurnalistų akreditacijų atšaukimą.

AFP dirbančių baltarusių žurnalistų akreditacijos irgi buvo atšauktos.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

dvigubi baisuokliai varlemusiai

varles eda ir geltonas fufaikes skriaudzia

dar

1 zydemas lenda ne i savo reikalus kovok su geltonom fafaikom Napoleonas bande kistis tai apsiramink zyd statytini...

marinakosel toscka com

Kalašnikovas yra laisvės kovotojų ginklas. Čia diktatorius gina laisvę suklastoti rinkimus. Žinodamas, kad dėl šio reikalavimo gali kilti pavojus. dėl šios priežasties jo saugumui reikalingas ginklas. Prancūzijoje sakome „jis turi puodelius“. Iš baimės jis daro kelnaites.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS