Prancūzijoje – didžiausias nuo lapkričio COVID-19 atvejų prieaugis | kl.lt

PRANCŪZIJOJE – DIDŽIAUSIAS NUO LAPKRIČIO COVID-19 ATVEJŲ PRIEAUGIS

Prancūzijoje per pastarąją parą nustatyta daugiau kaip 38,5 tūkst. naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, pranešė šalies žiniasklaida.

Pažymima, kad šis prieaugis yra didžiausias nuo lapkričio 17-osios, kai šalį buvo apėmusi antroji COVID-19 pandemijos banga ir galiojo griežtas karantinas.

„Epidemiologinė padėtis blogėja. Sergamumo rodiklis per kelias pastarąsias dienas išaugo daugiau kaip 20 proc.“ – sakė vyriausybės atstovas Gabrielis Attalis (Gabrielis Atalis).

Nepaisant vis labiau įsibėgėjančios skiepijimo kampanijos ir naujų suvaržymų, sudėtinga epidemiologinė padėtis taip pat klostosi kaimyninėje Italijoje.

Per pastarąją parą šioje šalyje nustatyti 23 059 nauji COVID-19 atvejai, beveik 3 000 daugiau negu ankstesnę dieną, taip pat mirė 431 koronavirusu užsikrėtęs žmogus. Gydytojai skambina pavojaus varpais dėl gresiančio ligoninių perpildymo: šiuo metu intensyviosios terapijos skyriuose gydoma daugiau kaip 3 000 COVID-19 pacientų.

Italijoje blogiausia padėtis šiuo metu susiklosčiusi šiauriniame Lombardijos regione, kur per praeitą parą nustatyta beveik 4,5 tūkst. naujų infekcijos atvejų.

Italijoje, turinčioje apie 60 mln. gyventojų, iki šiol nuo abi reikiamas vakcinos nuo koronaviruso dozes yra gavę apie 2 mln. žmonių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS