Prancūzijoje du žmones peiliu nužudžiusiam užpuolikui pateikti kaltinimai terorizmu | kl.lt

PRANCŪZIJOJE DU ŽMONES PEILIU NUŽUDŽIUSIAM UŽPUOLIKUI PATEIKTI KALTINIMAI TERORIZMU

Prancūzijos teisėjai trečiadienį pateikė kaltinimus terorizmu sudaniečiui, kuris savaitgalį šalies pietryčiuose mirtinai subadė du žmones.

Įtariamas užpuolikas Abdallah Ahmedas-Osmanas (Abdala Ahmedas-Osmanas), 33 metų pabėgėlis iš Sudano, šeštadienį siautėjo Romane prie Izero Dromo regione. Trečiadienį jis buvo apkaltintas žmogžudystėmis, „susijusiomis su teroristiniu sumanymu“.

Prokurorai mano, kad A. Ahmedas-Osmanas veikė vienas ir paprašė skirti jam kardomąjį kalinimą iki teismo. Kiti du anksčiau šią savaitę areštuoti sudaniečiai buvo paleisti nepateikus jiems kaltinimų.

A. Ahmedo-Osmano išpuolis ramiame paupio rajone sukrėtė su koronavirusu kovojančią ir karantino sąlygomis gyvenančią Prancūziją.

Tyrimui artimas šaltinis sakė, kad A. Ahmedas-Osmanas tvirtino neprisimenantis, kas nutiko.

2016 metų rugpjūtį į Prancūziją atvykęs ir po metų pabėgėlio statusą gavęs A. Ahmedas-Osmanas iki šiol nebuvo žinomas prancūzų saugumo tarnyboms.

Pranešta, kad per kratą įtariamojo namuose „rasta ranka rašytų dokumentų su religiniu atspalviu, kuriuose autorius ypač skundžiasi tuo, kad gyvena netikėlių šalyje“.

Tačiau kaimynai jį apibūdino kaip ramų žmogų, anksčiau nekeldavusį jokių problemų.

Iš pradžių užpuolikas nuėjo į tabako parduotuvę, kur užpuolė savininką ir jo žmoną. Tuomet jis nuėjo į mėsinę, kur pasičiupo dar vieną peilį, o tada patraukė į miesto centrą ir užpuolė žmones prie vienos kepyklos.

Užpuolikas nužudė du ir sužeidė dar penkis žmones.

Šalyje po 2015 metais Paryžiuje džihadistų surengtų kruvinų išpuolių virtinės galioja parengtis galimiems teroro aktams.

Iš viso nuo to laiko Prancūzijoje per teroristinius išpuolius žuvo 258 žmonės.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS