Prancūzijoje sulaikyti įtariamieji, siejami su išpuoliu prie buvusios „Charlie Hebdo“ redakcijos | kl.lt

PRANCŪZIJOJE SULAIKYTI ĮTARIAMIEJI, SIEJAMI SU IŠPUOLIU PRIE BUVUSIOS „CHARLIE HEBDO“ REDAKCIJOS

Prancūzijoje šią savaitę sulaikyti keturi žmonės iš Pakistano, kurie, kaip įtariama, yra susiję su rugsėjo mėnesį jauno pakistaniečio prie buvusios „Charlie Hebdo“ redakcijos surengtu išpuoliu, per kurį buvo sužeisti du žmonės, penktadienį pranešė teisėsauga.

Keturi asmenys buvo sulaikyti pirmadienį, vienam iš jų trečiadienį jau buvo pareikšti kaltinimai dalyvavus teroristiniame sąmoksle, kiti trys įtariamieji penktadienį dalyvauja teismo procese, po kurio jiems taip pat gali būti pareikšti įtarimai, pranešė šaltinis.

Įtariama, kad jie žinojo apie užpuoliko planą ir ragino jį įvykdyti išpuolį.

25-erių užpuolikas Zaheeras Hassanas Mahmoudas buvo sulaikytas iš karto po išpuolio, jis kaltinamas terorizmu ir šiuo metu yra suimtas.

Pastaroji naujiena paskelbta praėjus dviem dienoms po to, kai Paryžiaus teismas nuteisė 13 džihadistų bendrininkų, kurie organizavo 2015 m. sausio mėnesį įvykdytas žudynes satyrinio savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakcijoje.

Rugsėjį teismo proceso pradžiai paminėti „Charlie Hebdo“ savaitraštyje buvo vėl perspausdinti satyriniai pranašo Mahometo atvaizdai.

Praėjus trims savaitėms, prie buvusių redakcijos patalpų pakistanietis užpuolikas sužeidė du žmones.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Skaitytojas

Good news!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS