Prancūzijos Rivjeroje per gaisrą name žuvo trys žmonės | kl.lt

PRANCŪZIJOS RIVJEROJE PER GAISRĄ NAME ŽUVO TRYS ŽMONĖS

  • 0

Trys žmonės žuvo per gaisrą, anksti sekmadienį kilusį gyvenamajame name Prancūzijos Rivjeros Graso mieste, pranešė ugniagesiai.

Trys žmonės buvo sunkiai sužeisti, o keturi patyrė lengvesnius sužalojimus, teigė ugniagesiai ir pridūrė, kad gaisras buvo užgesintas.

„Nukentėjusiųjų būklė visada gali keistis“, – naujienų agentūrai AFP sakė ugniagesių tarnybos atstovas Aymericas Soufflet (Emerikas Suflė).

Ugnis paveikė tris viršutinius penkiaaukščio pastato aukštus, o namo fasadas vietomis pajuodo nuo liepsnų.

„Gaisras daugiausia palietė laiptinę“, – sakė gelbėjimo operacijos vadovas Jeanas-Christophe'as Demarte'as (Žanas Kristofas Demartas) ir pridūrė, kad butams daugiausia pakenkė dūmai.

Ugniagesius apie gaisrą apie 3 val. vietos (4 val. Lietuvos) laiku informavo vietos gyventojai. Pareigūnai rado iš pastato iššokusio žmogaus kūną ir dar du lavonus viduje.

„Pradėjo kaukti signalizacija, o tada išgirdau šauksmus“, – pasakojo gretimame pastate gyvenanti Martine (Martin).

„Viena moteris šaukėsi pagalbos šaukdama „Gaisras!“ ir paprašė, kad paskambinčiau ugniagesiams, ką aš ir padariau. Vyras iš aukštesnio aukšto bandė nusileisti žemyn, kad išvengtų liepsnų, bet nukrito“, – pridūrė ji.

Gaisro Graso, laikomo pasaulio kvepalų sostine, istoriniame centre priežastis kol kas neaiški.

Pastatas stovi senamiesčio aikštėje, kuri vasarą yra gyva ir turistų pamėgta dėl restoranų, fontano ir mažų pėsčiųjų gatvelių.

Miesto meras Jerome'as Viaud (Žeromas Vio) sakė, kad pastatas neturi struktūrinių problemų, tačiau spalį planuota atlikti fasado ir bendrojo naudojimo patalpų remonto darbus.

„Šiandien dar per anksti pasakyti, kokia buvo gaisro priežastis, ar tai nusikaltimas, ar nelaimingas atsitikimas“, – sakė jis.

Atliekamas tyrimas priežasčiai nustatyti, sakė Graso prokuroras.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS