Prie Ispanijos krantų sudužusio karinio lėktuvo pilotas laikomas žuvusiu | kl.lt

PRIE ISPANIJOS KRANTŲ SUDUŽUSIO KARINIO LĖKTUVO PILOTAS LAIKOMAS ŽUVUSIU

Ispanijos karinių oro pajėgų skraidymo instruktorius laikomas žuvusiu, jo lėktuvui pirmadienį nukritus į jūrą prie šalies prietrytinių krantų, pranešė kariškiai.

Lengvasis šturmo ir mokomasis lėktuvas C-101 apie 9 val. 40 min. vietos (10 val. 40 min. Lietuvos) laiku nukrito į jūrą netoli La Manga del Mar Menoro kurorto per mokomąjį skrydį, nurodė Gynybos ministerija.

Tokio tipo orlaivius naudoja ir Ispanijos karinių oro pajėgų akrobatinio skraidymo trupė „Eagle Patrol“.

Ispanijos nacionalinė televizija parodė, kaip lėktuvas krenta į vandenį šalia La Manga del Mar Menoro paplūdimio, kur lankosi daug turistų.

Orlaivyje buvęs skrydžių instruktorius „spėjo katapultuotis prieš lėktuvui sudūžtant jūroje“.

Tačiau vėlesniame oro pajėgų „Twitter“ pranešime sakoma, kad „viskas rodo, jog mūsų kolega... žuvo“. Kariškiai pridūrė, kad buvo rasti žmogaus palaikai, kuriuos dar turi ištirti teismo medicinos ekspertai.

Vieno įvykio liudininko nufilmuotame ir per „Twitter“ paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip nedidelis lėktuvas beveik vertikaliai sminga žemyn ir rėžiasi į vandenį.

Gelbėjimo tarnybos nurodė, kad paieškų ir gelbėjimo operacijoje dalyvauja karinės oro pajėgos, laivynas, ugniagesiai ir pakrančių apsauga.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS