Prie Nyderlandų krantų susidūrus dviem laivams evakuoti įgulos nariai | kl.lt

PRIE NYDERLANDŲ KRANTŲ SUSIDŪRUS DVIEM LAIVAMS EVAKUOTI ĮGULOS NARIAI

Gelbėtojai sraigtasparniais evakavo visus 18 įgulos narių iš laivo, pirmadienį po susidūrimo su kitu laivu dreifavusio vėjo turbinų parke Šiaurės jūroje prie Nyderlandų krantų, pranešė gelbėjimo tarnybos.

Po susidūrimo, įvykusio per Šiaurės Europoje siaučiančią audrą „Corrie“, į nukentėjusį laivą ėmė plūsti vanduo.

Incidentas įvyko po savaitgalio audros „Malik“, nusinešusios mažiausiai keturias gyvybes, sugriovusios namų, sukėlusios potvynių ir nutraukusios elektros tiekimą tūkstančiams namų ūkių.

Krovininis laivas „Julietta D“ su kitu laivu susidūrė maždaug 32 km į vakarus nuo Eimeideno uosto, sakė pakrančių apsaugos tarnybos atstovas Edwardas Zwitseris (Edvardas Zvitseris). Kitas laivas, „Pechora Star“, taip pat buvo apgadintas, bet gali tęsti savo kelionę.

Nyderlandų pakrančių apsaugos tarnyba pranešė, kad visi „Julietta D“ įgulos nariai buvo išgelbėti. Daugiau detalių apie gelbėjimo operaciją per stiprų bangavimą ir pučiant stipriam vėjui kol kas nepateikiama.

Olandų televizija parodė, kaip išgelbėta įgula sraigtasparniu atskrenda į Amsterdamo Schipholio oro uostą.

Gelbėjimo operacijoje dalyvavo trys sraigtasparniai, įskaitant vieną iš Belgijos.

„Juliette D“ padaryta žalos, „keliančios tiesioginį pavojų 18 įgulos narių“, telefonu naujienų agentūrai AP sakė E. Zwitseris.

Abu laivai buvo išmetę inkarą netoli kranto, bet „Julietta D“ inkaras neišlaikė, nurodė pakrančių apsaugos tarnyba.

Po kelių valandų, aprimus vėjui, „Julietta D“ vis dar dreifavo, buvo bandoma pririšti jį prie buksyro ir nutempti į saugią į vietą.

Šiaurės Europoje pirmadienį elektros vis dar neturi tūkstančiai namų, pranešama apie potvynius regiono uostuose Šiaurės jūroje ir Baltijos jūroje. Nyderlandų vakarinė dalis pirmadienį ryte smarkiai nukentėjo – stiprūs vėjo gūsiai vartė medžius, sutrikdė eismą.

Audra „Corrie“ sekmadienį vakare siautė Škotijoje, atslinkusi iškart po „Malik“, Škotijoje ir Šiaurės Anglijoje nutraukusios elektros tiekimą tūkstančiams vartotojų, varčiusios medžius ir stulpus, plėšusios namų stogus.

Šeštadienį griūvant medžiams Anglijos Stafordšyro grafystėje žuvo devynerių metų berniukas, o Škotijos mieste Aberdine – 60 metų moteris.

Danijos žiniasklaida savaitgalį pranešė, kad 78 metų moteris, pučiant stipriam vėjui pargriuvusi ir sunkiai susižeidusi, mirė. Kaimyninės Vokietijos žiniasklaida pranešė, kad šeštadienį vėjui nuplėšus reklaminį stendą žuvo vyras.

 

GALERIJA

  • Prie Nyderlandų krantų susidūrus dviem laivams evakuoti įgulos nariai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS