Prie Tuniso krantų ištrauktas 21 nuskendusio migranto kūnas | kl.lt

PRIE TUNISO KRANTŲ IŠTRAUKTAS 21 NUSKENDUSIO MIGRANTO KŪNAS

Tuniso pakrantės apsaugos pareigūnai ištraukė 21 migranto iš Užsachario Afrikos kūnus ir išgelbėjo dar 50 žmonių, migrantų laivui nuskendus prie Sfakso uosto krantų, pirmadienį pranešė pareigūnai.

„Dvidešimt vieno migranto kūnas ištrauktas po to, kai liepos 4 dieną nuskendo jų laivas, dar 50 buvo išgelbėta“, – naujienų agentūrai AFP pranešė Nacionalinės gvardijos atstovas Houcemas Eddine'as Jebabli (Husemas Edinas Džebabli).

Pasak jo, nuo birželio 26 dienos jau nuskendo keturi iš Sfakso išplaukę migrantų laivai. Ištraukti 49 žmonių kūnai, 78 migrantai buvo išgelbėti.

Šeštadienį prie Džardžiso pietinėje Tuniso pakrantėje nuskendo iš kaimyninės Libijos penktadienį išplaukęs laivas su 127 migrantais.

Šalies Raudonojo Pusmėnulio organizacija pranešė, kad po šios nelaimės 43 žmonės dar nesurasti.

Tuniso gynybos ministerija savo ruožtu informavo, kad karinės jūrų pajėgos išgelbėjo „įvairių tautybių 84 nelegalius migrantus“, tarp kurių esama žmonių iš Bangladešo, Čado, Egipto, Eritrėjos ir Sudano.

Tunisas ir Libija yra pagrindinės išvykimo vietos migrantams, besiryžtantiems leistis į pavojingą kelionę iš Šiaurės Afrikos per jūrą į Europą, ypač į Italiją.

Gegužės pradžioje JT pabėgėlių agentūra UNHCR pranešė, kad šiemet bandydami perplaukti Viduržemio jūrą žuvo mažiausiai 500 žmonių – daugiau nei triskart daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai, kai buvo registruota 150 mirčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kodel

Kodėl Lietuva ir ES turi priimti visos žemės planetos gyventojus? Juos gelbėti karšinti, padėti. Tai dauguma socialinės atmatos, eržilai, kuriuos kinkyti į arklą galima. Tai ekonominiai migrantai, tokie tikrai nedirba. Pasiieškokite internete kaip Vokietijos pareigūnai slėpė nusikalstamumo padidėjimą, po "svečių" masinio atvykimo. Manau Lietuvai reikia kaip ir Danijai, derėtis su Afrikos valstybėmis dėl galimybės ten įrengti ekonominių migrantų stovyklas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS