Prie Turkijos krantų nuskendo rusų krovininis laivas, ištraukti dviejų aukų kūnai | kl.lt

PRIE TURKIJOS KRANTŲ NUSKENDO RUSŲ KROVININIS LAIVAS, IŠTRAUKTI DVIEJŲ AUKŲ KŪNAI

  • 2

Juodojoje jūroje, prie Turkijos krantų, sekmadienį nuskendo rusų krovininis laivas, ištraukti dviejų aukų kūnai, pranešė valstybinė Anatolijos naujienų agentūra, cituodama regiono gubernatorių Sinaną Gunerį.

Kaip pranešama, taip pat buvo išgelbėti penki žmonės. Laive buvo 13 įgulos narių, visi jie rusai, nors kai kurios Turkijos žiniasklaidos priemonės nurodo, kad laive buvo 15 įgulos narių.

Gelbėjimo darbus apsunkino audros ir stiprios bangos, bet gelbėtojai vis dar ieško šešių žmonių.

Nelaimės priežastis neaiški.

Nuskendusiame laive buvo 10 ukrainiečių

Prie Turkijos krantų sekmadienį nuskendus krovininiam laivui „Arvin“ žuvo du jūrininkai, dar šeši įgulos nariai buvo išgelbėti, o likusių keturių tebeieško gelbėtojai, pranešė Ukrainos užsienio reikalų ministerija.

Pasak jo atstovo Oleho Nikolenkos, 10 iš 12 įgulos narių yra Ukrainos piliečiai. Informacijos apie aukų ir išgelbėtųjų pilietybę kol kas nepaskelbta.

„Laivas „Arvin“ su 10 ukrainiečių ir 2 užsieniečiais nuskendo prie Turkijos krantų. Šeši žmonės buvo išgelbėti, du žuvo. Tęsiama keturių jūrininkų paieškos ir gelbėjimo operacija“, – sekmadienį tviteryje parašė O. Nikolenka.

Anksčiau Rusijos laivybos agentūra „Rosmorrečflot“ pranešė, kad du iš 12 įgulos narių yra Rusijos piliečiai.

Laivas buvo atplaukęs į Turkijos Bartiną iš Sakartvelo Počio uostamiesčio, o vėliau turėjo išvykti į Bulgariją.

Portalo „Vesselfinder“ duomenimis, 1975 metais pastatytas „Arvin“ nuo 2016 metų plaukiojo su Palau vėliava ir priklauso bendrovei „Arvin Sg Ltd.“

Iki 1992 metų „Arvin“ plaukiojo su Rusijos vėliava ir priklausė vienai tos šalies įmonei. Vėliau krovininis laivas buvo įsigytas kitų subjektų ir plaukiojo su Maltos bei Kambodžos vėliavomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Antiputinas

Koks skirtumas koks operatorius? Laivo registracija korumpuotoje rusijoje.

O kodel ant foto ne kreiseris Aurora

laivo operatorius ukrainos kompanija. laive 10 ukrainiečiu ir 2 rusai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS