Protestuotojai užpuolė Atlantos policijos pastatą, suimta kelios dešimtys žmonių | kl.lt

PROTESTUOTOJAI UŽPUOLĖ ATLANTOS POLICIJOS PASTATĄ, SUIMTA KELIOS DEŠIMTYS ŽMONIŲ

  • 3

Protestui prieš naują policijos mokymo centrą JAV mieste Atlantoje, Džordžijos valstijoje, peraugus į smurtą ir užpuolikams pradėjus į pareigūnus mėtyti Molotovo kokteilius bei plytas, buvo suimti mažiausiai 35 žmonės, pranešė policija.

Anot jos, vėlai sekmadienį „smurtaujantys agitatoriai“ surengė koordinuotą išpuolį prieš pareigūnus ir degino statybų įrangą objekto, kurį protestuotojai praminė „farų miestu“, teritorijoje.

34 hektarų ploto miškingoje žemėje Dekalbo apygardoje statomas centras sulaukė aršaus pasipriešinimo nuo tada, kai 2021-aisiais pareigūnai pristatė savo pasiūlymą. Negana to, įtampa dėl šio projekto nuolat auga.

„Tai nebuvo susiję su viešojo saugumo mokymo centru, tai buvo anarchija ir bandymas destabilizuoti“, – sakė Atlantos policijos viršininkas Darinas Schierbaumas (Darinas Širbaumas) per vėlai vakare surengtą spaudos konferenciją.

Apsaugos vaizdo įraše iš įėjimo į objektą matyti, kaip juodai apsirengę žmonės, susirinkę už tvoros, mėto akmenis ir sprogstamuosius įtaisus į policiją, vargstančią bandant užrakinti vartus.

D. Schierbaumas teigė, kad departamentui pasisekė, jog per incidentą nenukentėjo nė vienas pareigūnas.

„Kai mėtote komercinius fejerverkus, kai mėtote Molotovo kokteilius... į pareigūnus, jūsų vienintelis tikslas yra pakenkti“, – sakė jis.

„Tai nėra protestas. Tai yra nusikalstama veikla“, – pridūrė policijos atstovas.

Džordžijos valstijos sostinės Atlantos policija savo pareiškime nurodė, kad vandalai padegė ir sunaikino daug statybinės įrangos.

Šią savaitę buvo tikimasi daugiau protestų.

Šio objekto priešininkai, besibaiminantys žalos aplinkai ir teigiantys, kad centras pablogins policijos ir spalvotųjų bendruomenių santykius, yra surengę ne vieną protestą.

Pasak Džordžijos tyrimų biuro, sausį per tai, kas, kaip manoma, buvo susišaudymas su policija, žuvo protestuotojas, o pareigūnas buvo sunkiai sužeistas.

Praėjusiais metais buvo suimti keli asmenys, policija surengė reidą ir pašalino šalia šios vietos įrengtas stovyklavietes, o kai kurie protestuotojai buvo suimti dėl kaltinimų „vidaus terorizmu“, nes mėtė akmenis ir butelius į policijos automobilius.

GALERIJA

  • Protestuotojai užpuolė Atlantos policijos pastatą, suimta kelios dešimtys žmonių
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

nesuprantu

kodel kai pas juos kyla maidanas tai jie ji dusina ir gesina.....a va ka baltarusijoj bangas sukelt tai jau demokratija laisve vakaru kulturos geris....

Goga

Na tai tegul is vis iskelia visus policininkus is to miesto ir rajono ir liaudis tegul buna laiminga. Tegul pusmeti pagyvena be jokios policijos. Tada patys verkdami atsiklaups ant keliu, kad policija griztu.

Negragalvis

Tai kad mes mylim policininkus?!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS