PSO: iš didžiausios Gazos Ruožo ligoninės liko tik „tuščias kiautas“ | kl.lt

PSO: IŠ DIDŽIAUSIOS GAZOS RUOŽO LIGONINĖS LIKO TIK „TUŠČIAS KIAUTAS“

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) šeštadienį pranešė, kad didžiausia Gazos Ruožo ligoninė per paskutiniąją Izraelio apgultį virto griuvėsiais ir iš jos beliko „tuščias kiautas“ su daugybe kūnų.

Izraelio pajėgos pirmadienį pasitraukė iš Al-Šifos ligoninės Gazos mieste po dvi savaites trukusios karinės operacijos, per kurią, pasak Izraelio, jos kovėsi su palestiniečių kovotojais kažkada buvusiame svarbiausiame Palestinos teritorijos medicinos komplekse.

PSO vadovaujama misija penktadienį pagaliau atvyko į ligoninę po daugelio nesėkmingų bandymų nuo kovo 25 d., pranešė JT sveikatos agentūra.

„PSO ir partneriams pavyko pasiekti Al-Šifą – ligoninę, kadaise buvusią Gazos sveikatos sistemos stuburu, kuri dabar po paskutinės apgulties yra tik tuščias kiautas su žmonių kapais“, – tinkle „X“, anksčiau vadintame „Twitter“, rašė agentūros vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas.

Jis sakė, kad misijos komanda matė „mažiausiai penkis kūnus“.

Jie taip pat nustatė, kad „dauguma ligoninės komplekso pastatų yra smarkiai sugriauti, o dauguma turto sugadinta arba pavirto pelenais“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

vadinasi -----sventieji,,,,,

Zydams viskas galima,o kas kara sukele ukrainoje,kas sedi kremliuje ,kas propagandistai ,ogi dauguma zydai,solovjovas,kedmis,ir t,t,

Ir kam

Tai rupi?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS