R. T. Erdoganas: Turkija nelauks JAV „leidimo“ pradėti naują puolimą Sirijoje | kl.lt

R. T. ERDOGANAS: TURKIJA NELAUKS JAV „LEIDIMO“ PRADĖTI NAUJĄ PUOLIMĄ SIRIJOJE

  • 5

Turkija nelauks JAV „leidimo“ pradėti naują puolimą Sirijoje, sekmadienį pareiškė prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas), ignoruodamas Vašingtono perspėjimą.

„Negalima kovoti su terorizmu laukiant kieno nors leidimo“, – grįžęs iš vizito Azerbaidžane pareiškė R. T. Erdoganas susirinkusiems žurnalistams.

„Ką darysime, jei Jungtinės Valstijos neatliks savo dalies kovoje su terorizmu? Išsiversime patys“, – kalbėjo jis.

R. T. Erdogano taip pat pagrasino blokuoti Suomijos ir Švedijos prisijungimą prie NATO.

Stokholmas ir Helsinkis praėjusią savaitę pateikė paraiškas dėl stojimo į NATO. Abi sostinės atsisakė daugelį dešimtmečių vykdytos neutralumo politikos, visuomenėje išaugus paramai tokiam žingsniui dėl Rusijos invazijos į Ukrainą.

Negalima kovoti su terorizmu laukiant kieno nors leidimo.

Turkijos prezidentas tvirtina, kad abiejose Šiaurės šalyse yra remiami Kurdistano darbininkų partijos (PKK) kovotojai.

Suomija ir Švedija pradėjo derybas su Ankara, siekdamos sumažinti Turkijos susirūpinimą.

Prezidentas pirmadienį pareiškė, kad Turkija netrukus pradės naują karinę operaciją Šiaurės Sirijoje, siekdama sukurti 30 kilometrų „saugumo zoną“ prie sienos.

Jungtinės Valstijos antradienį perspėjo Turkiją nepradėti naujos operacijos, sakydamos, kad NATO sąjungininkės veiksmai sukels pavojų JAV kariams.

Turkija nuo 2016 metų pradėjo tris puolimus Sirijoje, kuriais siekė sutriuškinti Sirijos kurdų kovotojus, padėjusius JAV vadovaujamai kampanijai prieš džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“, dar vadinamą ISIS.

Ankara tvirtina, kad šie kovotojai yra PKK sąjungininkai.

Ankaros ir jos Vakarų sąjungininkų į teroristinių organizacijų sąrašą įtraukta PKK nuo 1984 metų kariauja prieš Turkijos valstybę.

R. T. Erdoganas pareiškė, kad trečiadienį Ankaroje vykusios Turkijos, Švedijos ir Suomijos derybos nepateisino Turkijos lūkesčių.

Jis dar kartą apkaltino dvi Šiaurės šalis „terorizmo rėmimu“, teigdamas, kad Švedija nėra nei „nuoširdi“, nei „sąžininga“.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Erdooganas niekam nesilanksto..

2015m. perspėjo pora kartu putleri, kad ne pažeidinėti lėktuvais turkų oko erdvės, o tada nedvejodamas nukale maskoliu vertaliota ! Bairaktarus tiekia Ukrainai, nekreipdamas dėmesio į kremliaus protestus

Bau

Tegul pešasi. Kur du pešasi, trečias laimi.

tai r o d o , jos VAKARUOSE nėra

ne vienos s ą ž i n i n g o s valstybės -- VAKARŲ p r i e d e r m ė;- išgyventi, ar geriau gyventi b ū t i n a stengtis KITŲ sąskaita, tad tokioje gyvensenoje VAKARAI nusiskandins PATYS save.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS