R. T. Erdoganas: žemės drebėjimo aukų skaičius – didžiausias Turkijos šių laikų istorijoje | kl.lt

R. T. ERDOGANAS: ŽEMĖS DREBĖJIMO AUKŲ SKAIČIUS – DIDŽIAUSIAS TURKIJOS ŠIŲ LAIKŲ ISTORIJOJE

  • 1

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) antradienį paskelbė, kad Turkijoje dėl praėjusią savaitę įvykusio žemės drebėjimo žuvo 35 418 žmonių ir tokios gaivalinės nelaimės aukų skaičius buvo didžiausias nuo respublikos įkūrimo prieš 100 metų laikų.

Patvirtintas žuvusiųjų skaičius jau yra didesnis už 1939-aisiais rytinę Erzindžano provinciją sukrėtusio ir apie 33 tūkst. gyvybių pareikalavusio žemės drebėjimo aukų skaičių.

R. T. Erdoganas taip pat pareiškė, kad dėl vasario 6-ąją įvykusio žemės drebėjimo ir paskesnių požeminių smūgių įvairių sužalojimų patyrė 105 505 žmonės.

Kaimyninėje Sirijoje buvo patvirtinta beveik 3,7 tūkst. mirčių, taigi bendras žuvusiųjų abiejose šalyse skaičius jau viršijo 39 tūkstančius.

„Amžiaus nelaime“ žemės drebėjimą pavadinęs Turkijos prezidentas nurodė, kad ligoninėse tebegydomi daugiau kaip 13 tūkst. žmonių.

Jis kalbėjo Ankaroje po penkias valandas trukusio vyriausybės posėdžio, kuris buvo surengtas pagalbos agentūros AFAD būstinėje.

Pasak R. T. Erdogano, apie 47 tūkst. pastatų, kuriuose buvo įrengta 211 tūkst. būstų, buvo arba sunaikinti, arba taip smarkiai apgadinti, kad juos reikės nugriauti.

„Tęsime savo darbą tol, kol iš po sugriuvusių pastatų ištrauksime savo paskutinį pilietį“, – pareiškė prezidentas, kalbėjęs apie tęsiamus gelbėjimo darbus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Dievo

Rykste Alahui leidus uz turkijos " nuopelnus" europai .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS