Rumunija griežtai pasmerkė Rusijos išpuolius prie Dunojaus | kl.lt

RUMUNIJA GRIEŽTAI PASMERKĖ RUSIJOS IŠPUOLIUS PRIE DUNOJAUS

  • 0

Rumunijos gynybos ministerija sekmadienį griežtai pasmerkė pasikartojančias Rusijos atakas prieš Ukrainos Dunojaus upės infrastruktūrą, esančią netoli pastarosios sienos su Europos Sąjungos ir NATO nare, kaip nepateisinamas.

Ministerija pranešime teigė griežtai pakartojanti, kad šios atakos prieš civilinius taikinius ir infrastruktūrą Ukrainoje yra nepateisinamos ir stipriai prieštarauja tarptautinės humanitarinės teisės normoms.

Visgi pareiškime priduriama, kad Rusijos panaudotos atakos priemonės niekada nekėlė tiesioginės karinės grėsmės Rumunijos nacionalinei teritorijai ar teritoriniams vandenims.

Ukraina sekmadienį pareiškė, kad Rusija dronais smogė civiliniams pramoniniams objektams Dunojaus regione, šalies pietvakariniame kampe netoli Rumunijos.

„Priešas atakavo civilinės pramonės infrastruktūros objektus Dunojaus srityje“, – „Telegram“ pranešė Ukrainos generalinė prokuratūra bei pridūrė, kad dėl išpuolio buvo sužeisti du žmonės, jie paguldyti į ligoninę.

Rusijos kariuomenė sekmadienį taip pat pranešė naktį surengusi dronų ataką prieš Ukrainos Renio uostą, esantį netoli Rumunijos.

„Šiandien naktį Rusijos kariuomenė surengė grupinį dronų smūgį į degalų saugyklas, kuriomis aprūpinama Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinė technika Renio uoste Odesos regione“, – pranešė kariuomenė.

„Buvo pataikyta į visus numatytus taikinius“, – priduriama pareiškime.

Gairės: Rumunija, karas Ukrainoje, dronų atakos, Dunojus
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS