Rumunijoje jūra į krantą išmetė 130 kg kokaino – pradėta masinė paieškos operacija | kl.lt

RUMUNIJOJE JŪRA Į KRANTĄ IŠMETĖ 130 KG KOKAINO – PRADĖTA MASINĖ PAIEŠKOS OPERACIJA

  • 1

Rumunijos Juodosios jūros pakrantėje sekmadienį buvo pradėta didelio masto policijos operacija po to, kai į krantą išplaukė 131 kilogramas kokaino, pranešė vietos policija.

Jos atstovas Georgianas Draganas agentūrai AFP sakė, kad operacijoje dalyvauja per 300 pareigūnų, du sraigtasparniai, 14 laivų ir keli narai.

Precedento neturinčioje paieškos operacijoje dalyvaujantys pareigūnai ieško daugiau narkotikų pakuočių po to, kai penktadienį jūra ėmė mesti svaigalus į krantą.

Rumunijos kovos su organizuotu nusikalstamumu skyrius vietos gyventojus perspėjo neatidarinėti į krantą išmestų pakuočių, „kurių turinys kelia grėsmę jų gyvybėms“.

Verta paminėti, kad kovo 20 dieną Dunojaus deltoje nuskendusiame laive buvo rastos 36 plastikinės pakuotės, kuriose iš viso buvo daugiau nei tona kokaino, ir manoma, kad narkotikai buvo iš tos pačios siuntos. Vėliau buvo sulaikyti du serbai, siejami su čia byla.

Dar maždaug 200 kilogramų kokaino iš Juodosios jūros buvo ištraukti praėjusį antradienį, pranešė policija.

Prokurorai skelbia, kad kokainas yra 90 proc. grynumo ir yra verta šimtų milijonų eurų.

Rumunija laikoma svarbia kokaino tranzito iš Pietų Amerikos į Vakarų Europą grandimi. 2016 metais Rumunijos policija Juodosios jūros Konstancos uoste sulaikė rekordinę 2,5 tonos kokaino siuntą iš Kolumbijos. Siuntos vertė siekė 600 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Ech gaila, neradau nei vienos pakuotės...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS