Rumunijoje sulaikytas kontroversiškais pasisakymais pasižymėjęs interneto veikėjas A. Tate'as | kl.lt

RUMUNIJOJE SULAIKYTAS KONTROVERSIŠKAIS PASISAKYMAIS PASIŽYMĖJĘS INTERNETO VEIKĖJAS A. TATE'AS

  • 1

Interneto veikėjas Andrew Tate'as (Endrius Teitas) buvo sulaikytas Rumunijoje pagal Jungtinės Karalystės pareigūnų išduotą arešto orderį dėl kaltinimų lytiniais nusikaltimais, antradienį pranešė jo atstovė spaudai.

37 metų A. Tate'as ir jo brolis Tristanas buvo sulaikyti pirmadienio vakarą dėl įtarimų seksualine agresija JK 2012–2015 metais, teigė atstovė spaudai Mateea Petrescu (Mateja Petresku).

Bukarešto teismas leido juos suimti parai, pranešė policija.

Keturios moterys buvo pranešusios apie įtariamą A. Tate'o seksualinį smurtą ir fizinę prievartą, tačiau Karališkoji prokuratūra nusprendė nekelti jam baudžiamosios bylos.

Tuomet įtariamos aukos pasitelkė sutelktinį finansavimą, kad padengtų savo teisines išlaidas, susijusias su civilinės bylos prieš A. Tate'ą nagrinėjimu.

„Perdavėme savo įrodymus apie patirtą siaubingą smurtą ir laukėme veiksmų. Tačiau po ketverių metų mums buvo pasakyta, kad JK pareigūnai nekels jam baudžiamosios bylos, – teigiama jų kampanijos puslapyje. – Tai mūsų vienintelis likęs kelias patraukti jį atsakomybėn.“

M. Petrescu antradienį teigė, kad broliai Tate'ai atmeta kaltinimus ir „išreiškia didelį nusivylimą, kad tokie rimti kaltinimai atgaivinami nepateikus naujų svarių įrodymų“.

Atskiroje byloje Rumunijoje A. Tate'as kaltinamas išžaginimu, prekyba žmonėmis ir nusikalstamos grupuotės sudarymu siekiant seksualiai išnaudoti moteris.

Jis buvo sulaikytas netoli Bukarešto 2022 metų gruodį kartu su savo broliu Tristanu ir dviem rumunėmis. Rumunijos prokurorai visus keturis asmenis oficialiai apkaltino praėjusių metų birželį. Jie neigė kaltinimus.

Tai mūsų vienintelis likęs kelias patraukti jį atsakomybėn.

8,9 mln. sekėjų socialiniame tinkle „X“ turintis A. Tate'as ne kartą tvirtino, kad Rumunijos prokurorai neturi jokių įrodymų prieš jį ir kad vykdomas politinis sąmokslas jį nutildyti.

Anksčiau jam buvo uždrausta naudotis įvairiomis žinomomis socialinių tinklų platformomis už mizoginiškų pažiūrų reiškimą ir neapykantos kalbą.

Antradienį A. Tate'o paskyroje „X“ pasirodė įrašas: „Matrica bijo, bet aš bijau tik Dievo.“ Terminą „Matrica“ jis vartoja kalbėdamas apie tai, ką laiko plataus masto sąmokslu, nukreiptu prieš vyrus.

Po suėmimo Rumunijoje broliai Tate'ai tris mėnesius buvo laikomi policijos areštinėje, paskui jiems buvo paskirtas namų areštas. Vėliau jų gyvenamoji vieta buvo apribota Bukarešto savivaldybės ir netoliese esančios Ilfovo apskrities teritorijose. Šiuo metu jie negali išvykti iš Rumunijos.

Byla Rumunijoje vis dar yra parengiamojoje stadijoje – procese, kuriame kaltinamieji gali ginčyti prokurorų įrodymus. Teismo posėdžio data dar nenustatyta.

Sausį A. Tate'as laimėjo apeliacinį skundą dėl Rumunijos pareigūnų areštuoto jo turto, kuris buvo konfiskuotas praėjus kelioms savaitėms po to, kai jis buvo suimtas.

Rumunijos institucijos buvo konfiskavusios 15 prabangių automobilių, 14 dizainerių laikrodžių ir grynųjų pinigų keliomis valiutomis, kurių vertė siekia 3,6 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Menkystos

Kuriuos pacius pavarys pries ju valia.Tik laiko klausimas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS