Rusai negali atsiskaityti kiniškomis mokėjimo kortelėmis pirkdami internetu | kl.lt

RUSAI NEGALI ATSISKAITYTI KINIŠKOMIS MOKĖJIMO KORTELĖMIS PIRKDAMI INTERNETU

Rusija negali kompensuoti „Visa“ ir „Mastercard“ pasitraukimo pereidama prie Kinijos kredito kortelių „UnionPay“, teigiama pranešimuose, kurie pasirodo tuo metu, kai Vakarų įmonės traukiasi iš Rusijos dėl sankcijų, įvestų dėl Maskvos karo Ukrainoje.

Užsienio internetinės parduotuvės užblokavo mokėjimus visomis Rusijoje išduotomis kortelėmis, įskaitant ir „UnionPay“, trečiadienį pranešė laikraštis „Kommersant“.

Daug kas tikėjosi, kad, iš Rusijos pasitraukus „Visa“ ir „Mastercard“, bus galima atsiskaityti Kinijos bankų išduotomis kortelėmis.

Pranešime teigiama, kad Rusijoje išduota apie 500 tūkst. „UnionPay“ kredito kortelių, t. y. per mėnesį jų padaugėjo dešimt kartų. Dauguma kortelių yra skaitmeninės ir buvo išduotos pirkiniams internetu. Tačiau tai neišsprendė problemos, nes dauguma pasaulinių pardavėjų ir jų bankai nebepriima mokėjimų Rusijoje išduotomis kortelėmis.

Teoriškai „UnionPay“ galėtų pašalinti šią problemą, tačiau kol kas Kinijos kredito kortelių grupė nesiėmė veiksmų, sakoma pranešime.

Vasario 24 dieną Rusijai pradėjus invaziją į Ukrainą, Vakarų šalių vyriausybės įvedė plataus masto sankcijas finansų ir kitiems sektoriams.

Daugelis finansų įstaigų buvo pašalintos iš SWIFT tarpbankinių pranešimų sistemos, o didžiausios pasaulyje kredito kortelių operatorės „Visa“ ir „Mastercard“ sustabdė savo veiklą Rusijoje.

Rusijoje išduotos kortelės nuo kovo 10 dienos nepriimamos užsienyje, o užsienio „Visa“ ir „Mastercard“ kortelės nebeveikia Rusijoje. Rusijos vyriausybė pažadėjo jas pakeisti savo kreditinių kortelių sistema „Mir“ ir „UnionPay“ kortelėmis.

Gairės: karas Ukrainoje, atsiskaitymai, pinigai, mokėjimo kortelės
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS