Rusija atmetė A. Navalno apeliaciją dėl 19 metų laisvės atėmimo bausmės | kl.lt

RUSIJA ATMETĖ A. NAVALNO APELIACIJĄ DĖL 19 METŲ LAISVĖS ATĖMIMO BAUSMĖS

  • 9

Rusija antradienį atmetė Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno apeliacinį skundą dėl teismo sprendimo įkalinti jį 19 metų griežto režimo kalėjime dėl kaltinimų ekstremizmu.

Pirmosios instancijos bendrosios kompetencijos apeliacinis teismas nusprendė palikti galioti praėjusį mėnesį priimtą Maskvos miesto teismo sprendimą, pranešė teisėjas Viktoras Rogovas.

Pastarąjį dešimtmetį A. Navalnas buvo garsiausias Kremliaus oponentas ir organizavo didžiulius antivyriausybinius mitingus, kol 2021 metais buvo įkalintas dėl kaltinimų sukčiavimu, kurie, pasak jo sąjungininkų šalyje ir užsienyje, yra bausmė už jo darbą.

Rugpjūtį teismas netoli Maskvos esančiame kalėjime jam skyrė 19 metų laisvės atėmimo bausmę dėl kaltinimų sukūrus organizaciją, kuri kenkė visuomenės saugumui, vykdydama ekstremistinę veiklą.

Teisininko išsilavinimą turintis 47-erių vyras sukūrė politinių biurų tinklą visoje šalyje ir kovos su korupcija biurą, skelbusį apie politinio elito įtariamą kyšininkavimą.

Jis buvo suimtas 2021 metų sausį, kai grįžo į Maskvą iš Vokietijos, kur gydėsi po apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga. Dėl apnuodijimo jis kaltina Kremlių. Pastarasis tai neigia.

Nuosprendis A. Navalno atžvilgiu praėjusį mėnesį buvo priimtas jau ilgiau nei pusantrų metų tęsiantis plataus masto Rusijos karui Ukrainoje.

„Jūs esate verčiami be kovos atiduoti savo Rusiją valdžią užgrobusiai išdavikų, vagių ir niekšų gaujai. Nepraraskite valios priešintis“, – sakoma A. Navalno pareiškime apie teismo sprendimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

pritariu "lietuviui " 120%

Rasa

Yra asilu kurie rašo kad Putinas vagia lėšas irodė Navalnas Žmogeli esi absoliutus idijotėlis bukius kaip reta Ar tu isivaizduoji kokia alga rusijos tokios didelės šalies prezidento turbut lietuvos metu biudžeto didžio Nejuoking asile tautos su savo kliedesiais

Rasa

Žmonės neikit kaip avinai paskui tuos idijotus Sakašvilius Navalnus Cicinakas o siekit mokslu ir gerinkit savo gyvenimus dorai ir sažiningai Bloga vagiu valdžia galima pakeisti ir viduje savo šalies
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS