Rusija grasina galinti konfiskuoti „priešiškų“ valstybių turtą – minima ir Lietuva | kl.lt

RUSIJA GRASINA GALINTI KONFISKUOTI „PRIEŠIŠKŲ“ VALSTYBIŲ TURTĄ – MINIMA IR LIETUVA

Rusija sekmadienį pareiškė galinti konfiskuoti Rusijoje esantį šalių, kurias laiko priešiškomis, turtą, atsakydama į JAV pasiūlymą parduoti Rusijos oligarchų turtą ir gautas pajamas perduoti Ukrainai.

„Kalbant apie Rusijos teritorijoje įsikūrusias įmones, kurių savininkai yra priešiškų šalių piliečiai ir kurios priėmė sprendimą“ areštuoti Rusijos turtą, „būtų teisinga imtis abipusių priemonių ir konfiskuoti turtą“, – sakė Rusijos parlamento žemųjų rūmų pirmininkas Viačeslavas Volodinas. „O pajamos, gautos pardavus šį turtą, bus panaudotos mūsų šalies plėtrai“, – „Telegram“ kanale sakė jis.

Būtų teisinga imtis abipusių priemonių ir konfiskuoti turtą.

V. Volodinas apkaltino „tam tikrą skaičių priešiškų šalių – Lietuvą, Latviją, Lenkiją ir net Jungtines Valstijas“ tarptautinės teisės pažeidimu, „prilygstančiu grynai vagystei“. V. Volodinas sakė, kad „šiandien Rusijos verslininkai perka Rusijoje veikiančias užsienio įmones ir įsigyja partnerių, norinčių pasitraukti iš mūsų rinkos, akcijas“. Jis paragino „priešiškas“ šalis „veikti civilizuotai ir gerbti tarptautinę teisę“.

V. Volodinas pasisakė JAV prezidentui Joe Bidenui paskelbus pasiūlymą didinti ekonominį spaudimą Rusijai, stiprinant arešto ir konfiskavimo procedūras, kad būtų leista „išparduoti“ areštuotą oligarchų turtą ir taip „ištaisyti Rusijos padarytą žalą ir padėti atstatyti Ukrainą“.

„Sukurtas pavojingas precedentas, galintis bumerangu smogti pačioms JAV“, – sakė V. Volodinas. „Šis sprendimas neturės įtakos mūsų šalies ekonomikai. Turtingų (Rusijos) piliečių jachtos, vilos ir kitas turtas niekaip neprisideda prie Rusijos vystymosi“, – sakė jis.

Gairės: Rusija, grasinimai, turto konfiskavimas, priešiškos valstybės, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS