Rusija skelbia apie dronų atakas Belgorodo ir Saratovo srityse | kl.lt

RUSIJA SKELBIA APIE DRONŲ ATAKAS BELGORODO IR SARATOVO SRITYSE

  • 0

Rusija trečiadienį paskelbė, kad per ukrainiečių atakas jos Belgorodo srityje žuvo trys žmonės, o prezidentas Vladimiras Putinas pažadėjo atkurti saugumą pasienio regionuose.

Ukraina Belgorodo sritį apšaudo jau daug mėnesių, bet praėjusią savaitę, prieš savaitgalį įvykusius Rusijos prezidento rinkimus, suintensyvino atakas.

Pasak Rusijos pareigūnų, praėjusią naktį buvo dronų atakų Belgorodo ir Saratovo srityse. Rusijos gynybos ministerija paskelbė, kad keturi dronai buvo numušti virš Saratovo srities, o dar vienas – virš Belgorodo srities.

Belgorodo gubernatorius Viačeslavas Gladkovas socialiniuose tinkluose parašė, kad trečiadienį per kitą ukrainiečių ataką, „kaip rodo preliminari informacija, žuvo vienas žmogus“.

„Šis vyras buvo automobilyje, kai į jį pataikė šrapnelis, – sakė gubernatorius. – [Vyras] nuo sužeidimų mirė iškart, nespėjus atvykti greitosios pagalbos automobiliui.“

Kiek vėliau V. Gladkovas nurodė, kad dar du žmonės žuvo per ataką Belgorodo regione.

„Nuo ankstyvo ryto Graivorono rajonas patyrė masinius smūgius, be kita ko, naudojant kelių raketų paleidimo sistemas [...] žuvo du civiliai gyventojai“, – sakė jis.

Pasak V. Gladkovo, dar du žmonės buvo sužeisti.

Rinkimų pergalė yra tik prologas toms pergalėms, kurių Rusijai labai reikia ir kurios tikrai ateis.

Maskvoje V. Putinas pažadėjo atkurti saugumą Rusijos pasienio regionuose ir sakė, kad jo pergalė prezidento rinkimuose yra pergalės Ukrainoje „prologas“.

Jis kalbėjo rinkimų pareigūnams auksu tviskančioje Kremliaus Šv. Andriejaus salėje, užsitikrinęs penktą kadenciją per rinkimus, kuriuose su juo nesivaržė jokie realūs oponentai.

„Padarysime viską, kad paremtume savo verslų ir namų netekusius žmones, padarysime visa, kas įmanoma, – sakė V. Putinas. – Bet pirmiausia, žinoma, reikia užtikrinti saugumą. Yra įvairių būdų, jie nelengvi, bet mes padarysime.“

Plačiau V. Putinas nekomentavo.

„Rinkimų pergalė yra tik prologas toms pergalėms, kurių Rusijai labai reikia ir kurios tikrai ateis“, – sakė jis ir gyrė „Belgorodo žmonių drąsą“.

V. Gladkovas trečiadienį taip pat sakė, kad mokyklos kai kuriuose pasienio rajonuose pereis prie nuotolinio mokymo. Diena anksčiau gubernatorius pranešė, kad maždaug 9 tūkst. vaikų bus evakuoti iš regiono.

Tuo metu Saratovo srities gubernatorius Romanas Busarginas platformoje „Telegram“ parašė, kad prieš Engelso miestą, kur įsikūrusi rusų oro pajėgų bazė, praėjusią naktį buvo surengta dronų ataka. Gubernatorius teigė, kad žmonės nenukentėjo, žalos nepadaryta.

Engelso oro pajėgų bazė, esanti už maždaug 700 km nuo Ukrainos sienos, buvo atakuojama ir anksčiau.

Pastarosiomis savaitėmis ukrainiečių pajėgos surengė virtinę dronų atakų prieš Rusijos naftos pramonę ir smogė naftos perdirbimo gamykloms keliuose Rusijos regionuose toli nuo Ukrainos sienos. Rusų pareigūnai taip pat skelbė apie kitokias atakas Rusijos teritorijoje, ypač pasienio regionuose.

Praėjusią savaitę proukrainietiškos sukarintos rusų grupuotės taip pat paskelbė apie kelis įsiveržimus į Rusijos pasienio regionus iš Ukrainos.

Kyjivas dažniausiai nekomentuoja atakų Rusijos teritorijoje.

Gairės: Rusija, dronų atakos, Belgorodo, Saratovo sritys, karas Ukrainoje, žuvo žmonės
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS