Rusija skelbia užėmusi kaimą Rytų Ukrainoje | kl.lt

RUSIJA SKELBIA UŽĖMUSI KAIMĄ RYTŲ UKRAINOJE

  • 0

Rusijos kariuomenė sekmadienį paskelbė užėmusi vieną kaimą Ukrainos rytinėje Charkivo srityje.

Krochmalnės kaimas Charkivo srityje „buvo išvaduotas“, savo kasdienėje karo veiksmų suvestinėje nurodė rusų Gynybos ministerija.

Ukrainos sausumos pajėgų atstovas Volodymyras Fitjo sekmadienį ukrainiečių televizijai sakė, kad šio kaimo, kuriame iki didelio masto karo pradžios gyveno 45 žmonės, užėmimas neturi strateginės reikšmės, nekelia grėsmės gretimiems junginiams ir tikriausiai yra laikinas.

V. Fitjo pažymėjo, kad Krochmalnė – jo žodžiais, penki namai – anksčiau buvo okupuota teritorija ir kad ji buvo atkovota per Charkivo puolimą.

Krochmalnė yra už maždaug 30 km į pietryčius nuo Kupjansko, kuriame yra svarbus geležinkelių mazgas ir kuriame prieš karą gyveno apie 30 tūkst. žmonių. Rusų pajėgos bando užimti šį miestą.

Pastarosiomis dienomis Charkivo srities pareigūnai ragino gyventojus evakuotis dėl intensyvėjančių rusų atakų. Buvo evakuota apie 3 tūkst. žmonių.

Dideles Charkivo srities dalis rusai užėmė netrukus po to, kai 2022 metų vasarį įsiveržė į Ukrainą, bet vėliau daug šių teritorijų ukrainiečiai atkovojo.

Gairės: Charkivo sritis, karas Ukrainoje, Rusija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS