Rusija smogė azoto rūgšties cisternai Ukrainos Sjevjerodonecke | kl.lt

RUSIJA SMOGĖ AZOTO RŪGŠTIES CISTERNAI UKRAINOS SJEVJERODONECKE

Rusijos pajėgos smogė azoto rūgšties cisternai vienoje chemijos įmonėje Ukrainos rytiniame Sjevjerodonecko mieste, kurį jos šiuo metu bando užimti, antradienį pranešė vietos administracijos vadovas ir paragino gyventojus imtis apsaugos priemonių.

Per Maskvos pajėgų aviacijos smūgį buvo „pataikyta į azoto rūgšties cisterną chemijos įmonėje“, per platformą „Telegram“ parašė Luhansko srities karinės administracijos vadovas Sergijus Haidajus.

„Azoto rūgštis pavojinga įkvėpta, praryta arba patekusi ant odos ar gleivinės“, – pridūrė pareigūnas ir perspėjo žmones neišeiti iš slėptuvių, taip pat pasiruošti apsaugines kaukes, suvilgytas sodos tirpalu.

Tuo metu prorusiški separatistai, kontroliuojantys dalį Luhansko srities, pranešė, kad Ukrainos pajėgų kontroliuojamoje teritorijoje „sprogo“ cheminių medžiagų rezervuaras.

„Chemijos gamykloje „Azot“ sprogo rezervuaras su cheminėmis medžiagomis. Preliminariais duomenimis, tai azoto rūgštis“, – per „Telegram“ parašė apsišaukėliškos Luhansko „liaudies respublikos“ atstovas Rodionas Mirončikas.

Pasak jo, įmonės teritorija tebėra kontroliuojama Ukrainos pajėgų.

S. Haidajus kiek vėliau pranešė, kad Rusijos pajėgos dabar kontroliuoja „didžiąją dalį“ rytinio Sjevjerodonecko miesto, kur pastarosiomis dienomis vyko įnirtingos kautynes ir kuris yra vienas pagrindinių Maskvos puolimo taikinių.

„Deja, šiandien Rusijos pajėgos kontroliuoja didžiąją dalį miesto“, – savo vaizdo pranešime sakė S. Haidajus. Jis pridūrė, kad „90 proc.“ miesto yra sugriauta.

97-oji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.
Gairės: rūgšties cisterna, karas Ukrainoje, azoto rūgšties cisterna, azoto rūgštis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS