Rusija teigia virš Krymo numušusi 36 ukrainiečių dronus | kl.lt

RUSIJA TEIGIA VIRŠ KRYMO NUMUŠUSI 36 UKRAINIEČIŲ DRONUS

  • 0

Rusijos gynybos ministerija penktadienį pranešė naktį atrėmusi Ukrainos ataką virš Krymo, virš aneksuoto pusiasalio numušdama 36 dronus.

Kyjivo mėginimas surengti ataką naudojant bepiločius orlaivius prieš taikinius Rusijos teritorijoje buvo sužlugdytas, sakoma gynybos ministerijos pranešime „Telegram“.

Nurodoma, kad oro gynybos sistemos virš Krymo – pusiasalio, kurį Rusija aneksavo 2014 metais ir kurį Kyjivas yra pažadėjęs susigrąžinti, – sunaikino ir perėmė 36 ukrainiečių dronus.

Dar vienas ukrainiečių dronas buvo sunaikintas virš Rusijos vakarinio Krasnodaro regiono, pridūrė ministerija.

Karo metu Kyjivo pajėgos ne kartą smogė Rusijos kontroliuojamai teritorijai, paleisdamos raketas ir dronus į didžiausią Krymo miestą Sevastopolį, siekiant susilpninti Rusijos Juodosios jūros laivyną.

Ketvirtadienį Ukraina pranešė, kad per oro ataką, per kurią, Maskvos teigimu, vienas žmogus buvo sužeistas, taikėsi į Rusijos vadavietę netoli uostamiesčio.

Pastarieji išpuoliai įvykdyti daugėjant rusų smūgių Ukrainai ir Ukrainos smūgių Rusijai bei jos okupuotoms teritorijoms.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis savo naujametinėje kalboje praėjusią savaitę pažadėjo rūstybę Rusijos pajėgoms 2024 metais ir perspėjo, kad Kyjivas padidino vietinę ginklų gamybą.

Rusijos vadovas Vladimiras Putinas pažadėjo sustiprinti smūgius Ukrainai po savaitgalį įvykusio precedento neturinčio išpuolio Rusijos Belgorodo mieste.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, Krymas, numušė ukrainiečių dronus
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS