Rusijoje daugiabutyje sprogus dujoms žuvo mažiausiai keturi žmonės | kl.lt

RUSIJOJE DAUGIABUTYJE SPROGUS DUJOMS ŽUVO MAŽIAUSIAI KETURI ŽMONĖS

  • 2

Rusijos Uralo regione esančiame Magnitogorske pirmadienį viename iš daugiabučių namų sprogus buitinėms dujoms žuvo keturi žmonės, kiti penki atsidūrė ligoninėje, o dar 35 žmonių likimas vis dar nežinomas, pranešė pareigūnai.

Vietos administracijos pareigūnų duomenimis, sugriuvusioje laiptinėje buvo priregistruota 111 žmonių, o dar devyni nuomojosi būstus – iš viso 120 žmonių.

„Įvykio vietoje tęsiami paieškos ir gelbėjimo darbai. Kol kas žinoma apie 52 žmonių likimą. Iš jų keturi žuvo, 16 buvo evakuota į laikino apgyvendinimo vietas, 28 žmonės susisiekė ir pranešė, kad tragedijos metu jų nebuvo namuose, penki žmonės buvo paguldyti į ligonines, aštuoni buvo išleisti gydytis ambulatoriškai, 35 žmonių likimas nežinomas“,  – pranešė Nepaprastųjų situacijų ministerijos informacijos valdybos atstovas Timūras Chikmatovas, kalbėdamas televizijos „Rossija 24“ tiesioginiame eteryje.

Į nelaimės vietą išvyko Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Magnitogorske jis turėtų susitikti su nukentėjusiaisiais ir regiono vadovybe.

Po incidento mieste, esančiame beveik už 1,7 tūkst. km į rytus nuo Maskvos, į ligonines paguldyti penki žmonės, įskaitant du vaikus.

Sprogimas Karlo Markso gatvės 164-ajame name nugriaudėjo 6 val. vietos (3 val. Lietuvos) laiku; per jį sugriuvo viena laiptinė. Pagrindine versija laikomas buitinių dujų sprogimas.

Anksčiau srities vicegubernatorius Olegas Klimovas nurodė, kad sprogimas įvyko, kaip manoma, antrajame namo aukšte virš arkos, pro kurią mašinos važinėja į kiemą.

Kremlius pranešė, kad V. Putinas buvo „nedelsiant informuotas apie tragediją Magnitogorske“. Valstybės vadovo pavedimu pirmiausia į Magnitogorską išvyko sveikatos apsaugos ministrė Veronika Skvorcova ir nepaprastųjų situacijų ministras Jevgenijus Ziničevas, pranešė prezidento spaudos tarnyba.

Per nacionalinę televiziją parodytame reportaže matyti, kaip gelbėtojai tikrina sutrupėjusio gelžbetonio krūvas 18 laipsnių Celsijaus šaltyje.

Naujųjų metų naktį – per didžiausią Rusijos metų šventę – oro temperatūra Magnitogorske turėtų nukristi žemiau minus 23 laipsnių.

Pareigūnai perspėjo, kad gali sugriūti dar dvi sovietiniais laikais statyto daugiaaukščio laiptinės.

Vietos gyventoja Anna Koroliova radijui „Echo Moskvy“ nurodė, kad dėl sprogimo išbyrėjo aplinkinių pastatų langai.

„Bendra tragedija“

Mineralų turtingame Pietų Uralo regione esantis daugiau nei 400 tūkst. gyventojų turintis Magnitogorskas yra vienas didžiausių šalies plieno pramonės miestų.

Sugriuvęs daugiabutis buvo pastatytas 1973 metais. Jame iš viso gyveno maždaug 1100 žmonių. Po nelaimės namo gyventojai buvo evakuoti į netoliese esančią mokyklą.

Nukentėjusiesiems savanoriai aukojo pinigų, drabužių ir kitų būtiniausių reikmenų. Kai kurie buvo pasiruošę, prireikus, suteikti laikiną prieglobstį pastogės netekusiems žmonėms.

Regiono gubernatorius Borisas Dubrovskis pranešė, kad pareigūnai planuoja  jiems nupirkti butų.

Prie gelbėjimo darbų prisijungė Magnitogorsko metalurgijos kombinato (MMK) darbuotojai.

MMK direktorių tarybos pirmininkas milijardierius Viktoras Rašnikovas paragino vietos gyventojus suteikti pagalbą per sprogimą nukentėjusiems daugiabučio gyventojams.

„Tai mūsų bendra tragedija ir skausmas, – sakoma jo pareiškime. Jame taip pat nurodoma, kad MMK pasirūpins finansine pagalba tiems, kuriems jos reikės.

Dėl šio incidento pradėtas baudžiamasis tyrimas. Rusijos Federalinė saugumo tarnyba (FSB) patvirtino, kad sprogo buitinės dujos.

Žmonių aukų pareikalaujantys dujų sprogimai gana nereti Rusijoje, kur didžioji dalis komunalinių tinklų yra pasenę, o saugumo reikalavimų dažnai nepaisoma.

V. Putinas atvyko į Magnitogorską

Pirmadienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas atvyko į Magnitogorską, kur dujų sprogimas sugriovė daugiaaukščio gyvenamojo namo laiptinę, praneša „Interfax“.

Manoma, kad V. Putinas susitiks su nukentėjusiaisiais ir Čeliabinsko srities vadovybe.

 

GALERIJA

  • Rusijoje daugiabutyje sprogus dujoms žuvo mažiausiai keturi žmonės
  • Rusijoje daugiabutyje sprogus dujoms žuvo mažiausiai keturi žmonės
  • Rusijoje daugiabutyje sprogus dujoms žuvo mažiausiai keturi žmonės
  • Rusijoje daugiabutyje sprogus dujoms žuvo mažiausiai keturi žmonės
  • Rusijoje daugiabutyje sprogus dujoms žuvo mažiausiai keturi žmonės
  • Rusijoje daugiabutyje sprogus dujoms žuvo mažiausiai keturi žmonės
  • Rusijoje daugiabutyje sprogus dujoms žuvo mažiausiai keturi žmonės
  • Rusijoje daugiabutyje sprogus dujoms žuvo mažiausiai keturi žmonės
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Karo propaganda reikalauja priešo nuostolius didinti dešimteriopai, o draugų- dešimteriopai mažinti. Užtat nei karto per pastarąjį šimtmetį ir nesprogo nei vienas namas nuo dujų nuotėkio nei Amerikoje, nei Europoje. Net Afrikoje. Ir tikrai nesprogs artimiausią šimtmetį, garantuoju. Sproginės tik Rusijoje.

zelemunčikas

Kalta Europa arba Amerika,nes neperka rusiškų dujų,todėl ir teka perteklinės per visas Rusijos skyles.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS