Rusijoje dėl narkotikų nuteista JAV krepšinio žvaigždė B. Griner apskundė nuosprendį | kl.lt

RUSIJOJE DĖL NARKOTIKŲ NUTEISTA JAV KREPŠINIO ŽVAIGŽDĖ B. GRINER APSKUNDĖ NUOSPRENDĮ

  • 5

JAV moterų krepšinio žvaigždė Brittney Griner (Britni Grainer), Rusijoje pripažinta kalta dėl narkotikų laikymo ir prekybos, apskundė jai skirtą devynerių metų laisvės atėmimo bausmę, pirmadienį pranešė sportininkės advokatai.

Dukart olimpinio krepšinio aukso laimėtoja ir moterų lygos WNBA čempionė vasarį buvo sulaikyta Maskvos oro uoste už tai, kad jos bagaže buvo rasta kapsulių elektroninėms cigaretėms su kanapių aliejumi.

„Brittney Griner gynybos komanda pateikė apeliacinį skundą dėl nuosprendžio“, – pranešė jos teisininkai per platformą „Telegram“.

Apeliacinio skundo nagrinėjimo data dar nepaskirta.

Rugpjūčio pradžioje Rusijos teismas pripažino Finikso krepšinio klube „Mercury“ žaidžiančią 31 metų krepšininke kalta dėl narkotikų kontrabandos ir jai skyrė devynerių metų laisvės atėmimo bausmę.

B. Griner pripažino savo kaltę, tačiau teigė neketinusi Rusijoje vartoti draudžiamų medžiagų.

Po jos arešto Maskva ir Vašingtonas derėjosi dėl galimo apsikeitimo kaliniais, nepaisydami išaugusios įtampos dėl Rusijos invazijos į Ukrainą.

Baltieji rūmai pranešė, kad pasiūlė susitarimą dėl B. Griner ir buvusio JAV jūrų pėstininko Paulo Whelano (Polo Vilano) iškeitimo. Pastarasis Rusijoje nuteistas už šnipinėjimą ir atlieka 16 metų laisvės atėmimo bausmę.

Šeštadienį Maskva nurodė siekianti, kad būtų paleistas liūdnai pagarsėjęs prekeivis ginklais Viktoras Butas.

V. Butas 2008 metais buvo suimtas Tailande ir po to išduotas Jungtinėms Valstijoms, kur buvo apkaltintas kelis dešimtmečius pardavinėjęs ginklus despotams, įsitraukusiems į vienus kruviniausių konfliktų pasaulyje. 2012 metais  jis buvo nuteistas 25 metus kalėti.

„Mirties pirkliu“ dėl ginklų pardavimo karo draskomoms Angolai ir Liberijai praminto V. Buto gyvenimo istorija įkvėpė sukurti 2005 metų filmą „Karo dievas“ (Lord of War). Šioje juostoje kontrabandininko vaidmenį atliko Holivudo aktorius Nicolas Cage'as (Nikolas Keidžas).

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

4

Bausti reikėtų tik už narkotikų platinimą, o pats nors novičoka tegu vartoja, tai asmeninis reikalas

nepatenkinta ... !!!

pridekit dar prie tu 9 + 9 =18 metu ....bus pats tas.

nuomonė

Tatuiruota beždžionė. Tokiai Osvencime tikrai būtų nudyrę kailį ir pagaminę kokį šviestuvą iš jo. O gal net ir du.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS