Rusijoje detonavus sprogstamajam užtaisui nuo bėgių nuvažiavo krovininis traukinys | kl.lt

RUSIJOJE DETONAVUS SPROGSTAMAJAM UŽTAISUI NUO BĖGIŲ NUVAŽIAVO KROVININIS TRAUKINYS

Su Ukraina besiribojančiame vakariniame Briansko regione pirmadienį nuo bėgių nuvažiavo Rusijos krovininis traukinys, ant bėgių detonavus sprogstamajam užtaisui, pranešė vietos gubernatorius.

Tą pačią dieną pareigūnai pranešė, kad Rusijos šiaurėje buvo susprogdintos elektros linijos, o FSB saugumo tarnyba tai pavadino „sabotažo aktu“.

Šie, kaip manoma, išpuoliai buvo surengti kitą dieną po to, kai per Ukrainos smūgį Rusijos kaime Briansko srityje žuvo keturi žmonės ir kai Kyjivas ruošėsi plačiai laukiamam kontrpuolimui.

„Sprogus nenustatytam sprogstamajam užtaisui, nuo bėgių nuvažiavo krovininio traukinio lokomotyvas“, – platformoje „Telegram teigė Briansko gubernatorius Aleksandras Bogomazas ir pridūrė, kad aukų nėra.

Jis nurodė, kad įvykio vietoje dirba gelbėjimo tarnybos ir kad geležinkelio eismas toje vietovėje buvo sustabdytas.

Per daugiau nei metus trunkantį Maskvos puolimą Ukrainoje gauta pranešimų apie sabotažą Rusijos ir jos sąjungininkės Baltarusijos geležinkeliuose, tačiau tai pirmas kartas, kai rusų pareigūnai patvirtina tokio masto išpuolį.

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti, kad traukinio priekis ir keli krovininiai vagonai dega ir guli ant žolės šalia bėgių.

Rusijos geležinkeliai nurodė, kad incidentas įvyko pirmadienį 10 val. 17 min. vietos ir Lietuvos laiku laiku tarp Unečios miestelio ir Rasuchos kaimo pietvakariniame regiono kampe, maždaug už 100 km nuo Ukrainos sienos.

Jie teigė, kad priekinis lokomotyvas ir septyni vagonai nuvažiavo nuo bėgių „po to, kai į geležinkelio transporto darbą įsikišo pašaliniai asmenys“.

„Dėl incidento lokomotyvas užsidegė“, – sakoma jų pranešime.

Valstybinis operatorius pranešė, kad įvykio vietoje dirba ugniagesiai gelbėtojai ir kad gali vėluoti keleiviniai traukiniai iš šio rajono į Maskvą.

Pirmadienį šiaurinės Leningrado srities gubernatorius Aleksandras Drozdenka taip pat pranešė, kad vietos elektros linijos buvo susprogdintos, jo teigimu, sprogstamuoju įtaisu.

Pareigūnas nurodė, kad linijos buvo pažeistos netoli Susanino kaimo, esančio už 60 km į pietus nuo antrojo Rusijos miesto Sankt Peterburgo, ir paskelbė miške ant žemės gulinčių linijų nuotraukas.

Vėliau A. Drozdenka sakė, kad FSB saugumo tarnyba iškėlė baudžiamąją bylą dėl sabotažo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS