Rusijos ambasadorius: įtariami žiaurumai Ukrainoje „nepatvirtinti“ liudytojų | kl.lt

RUSIJOS AMBASADORIUS: ĮTARIAMI ŽIAURUMAI UKRAINOJE „NEPATVIRTINTI“ LIUDYTOJŲ

Maskvos ambasadorius Jungtinėse Tautose Vasilijus Nebenzia antradienį sakydamas kalbą Saugumo Taryboje atmetė kaltinimus, kad Rusijos kareiviai Ukrainoje vykdė žiaurumus, sakydamas, kad nėra jokių liudytojų įrodymų.

Tiesiogiai kreipdamasis į Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį, prieš akimirką kalbėjusį Saugumo Taryboje, V. Nebenzia sakė, kad Maskva „palieka jūsų sąžinei nepagrįstus kaltinimus Rusijos kariškiams, kurių nepatvirtino jokie liudininkai“.

V. Nebenzia pareiškė, kad per konfliktą Ukrainoje į Rusiją savo noru atvežta 600 tūkst. žmonių, neigdamas Kyjivo pareiškimą apie masines deportacijas.

„Dabar, nuo specialiosios karinės operacijos pradžios, iš viso į Rusiją evakuota daugiau nei 600 tūkst. žmonių, įskaitant daugiau nei 119 tūkst. vaikų“, – JT Saugumo Tarybai sakė V. Nebenzia.

„Ir mes nekalbame apie kokią nors prievartą ar pagrobimą, kaip mėgsta tai pristatyti mūsų Vakarų partneriai, bet apie savanorišką šių žmonių sprendimą, kaip liudija daugelis šių vaizdo įrašų, pasiekiamų socialinėje žiniasklaidoje“.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Vasilijus Nebenzia, Rusija, Buča, įtariami žiaurumai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS