Rusijos kariai ruošiasi klastoti žiaurumo Mariupolyje įrodymus: gyventojus vilioja kompensacijomis | kl.lt

RUSIJOS KARIAI RUOŠIASI KLASTOTI ŽIAURUMO MARIUPOLYJE ĮRODYMUS: GYVENTOJUS VILIOJA KOMPENSACIJOMIS

  • 0

Rusija ruošia didžiausią liudininkų parodymų suklastojimą – sieks įrodyti, kad Mariupolį sunaikino Ukrainos kariškiai, praneša UNIAN.

Rusijos kariai žada mokėti kompensacijas už sunaikintus būstus. Todėl raštu melagingus parodymus vers teikti mieste likusius vietos gyventojus.

„Rusijos įsibrovėliai paskelbė kompensacijų už sunaikintą būstą, šeimos nario netektį registravimo pradžią. Už būstą – 500 tūkst. rublių (apie 6 tūkst. JAV dolerių), už žuvusį šeimos narį. – trys milijonai rublių (apie 33 tūkst. JAV dolerių)“, – sakė Mariupolio mero patarėjas Petras Andriuščenka.

Pasak jo, prašymų dėl kompensacijos registracija vykdoma mokyklos patalpose. „Pateikdami savo rašytinį pareiškimą, mariupoliečiai būtinai turi atkreipti dėmesį, kad turtą „sunaikino Ukrainos kariškiai“, o artimuosius „nužudė Ukrainos kariuomenė“.

82-oji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Kitaip kompensacija nebus mokama. Prieš mariupoliečius naudojamas psichologinis smurtas. „Todėl Rusija gauna dešimtis tūkstančių ranka rašytų „įrodymų“ apie „Ukrainos kariuomenės žiaurumus“. Jie turėtų būti panaudoti siekiant paveikti tarptautinę nuomonę. Taip pat ir plačiai išviešinti propagandinės žiniasklaidos kanaluose, kurie tęsia savo veiklą ES šalių teritorijoje“, – pridūrė Mariupolio mero patarėjas.

P. Andriuščenkos teigimu, tokia kompensacija iš tiesų yra neįmanoma: „Kad išpildytų šiuos pažadus, Rusija turėtų išleisti mažiausiai 2,5 mlrd. JAV dolerių. Žmonės turi suprasti, kad to niekada nebus“, – teigė jis.

Gairės: karas Ukrainoje, Mariupolis, Rusijos kariai, liudijimai, klastojimai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS