Rusijos pajėgos ankstų rytą Lvivą atakavo dronais: užsidegė sandėlis, sužeisti žmonės | kl.lt

RUSIJOS PAJĖGOS ANKSTŲ RYTĄ LVIVĄ ATAKAVO DRONAIS: UŽSIDEGĖ SANDĖLIS, SUŽEISTI ŽMONĖS

  • 0

Rusijos pajėgos ankstų antradienio rytą dronais atakavo Lvivą Vakarų Ukrainoje, nuo smūgio užsidegė sandėlis ir buvo sužeistas mažiausiai vienas žmogus.

Netoli Lenkijos sienos esantis Lvivas laikomas vienu saugiausių Ukrainos miestų, tačiau pastaruoju metu jame įvykdyta daugiau išpuolių. Rugpjūtį per oro antskrydžius žuvo trys žmonės.

Nuo maždaug 4.30 val. vietos (ir Lietuvos) laiku girdėjosi kelios dronų smūgių bangos, o naujienų agentūros AFP žurnalistas girdėjo daugybę sprogimų ir sunkiasvorių mašinų judėjimą gatvėse per naktinę komendanto valandą.

Ukrainos karinės oro pajėgos pranešė, kad miestą atakavo bepiločiai lėktuvai ir veikė priešlėktuvinė gynyba.

Miesto meras Andrijus Sadovijus platformoje „Telegram“ parašė, kad „dėl išpuolio viename iš Lvivo rajonų dega pramonės sandėlis“.

„Kol kas žinome apie vieną per išpuolį sužeistą žmogų“, – pridūrė jis, sakydamas, kad „visi rusai turėtų degti pragare“.

„Iš griuvėsių Lvive buvo išgelbėti du žmonės – vyras ir moteris. Iš pradžių manyta, kad moteris nenukentėjo. Vyro būklė sunki“, – sakė Lvivo srities karinės administracijos vadovas Maksymas Kozyckis .

„Grėsmė praėjo“, – parašė jis po to, kai 6 val. vietos (ir Lietuvos) laiku nuskambėjo pavojaus signalas, ir padėkojo oro gynybos pajėgoms.

Gairės: karas Ukrainoje, karas, Lvivas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS