Rusijos primestas pareigūnas: Ukraina vėl nusitaikė į Sevastopolį | kl.lt

RUSIJOS PRIMESTAS PAREIGŪNAS: UKRAINA VĖL NUSITAIKĖ Į SEVASTOPOLĮ

  • 0

Ukraina šeštadienio rytą surengė dar vieną raketų smūgį Sevastopoliui, pranešė okupuotam Krymui Maskvos primestas pareigūnas.

Naujas raketų smūgis buvo suduotas praėjus dienai po to, kai Ukrainos pajėgos smogė rusų Juodosios jūros laivyno štabui Sevastopolyje.

Sevastopolyje maždaug valandai buvo paskelbtas oro pavojus po to, kai netoli prieplaukos nukrito perimtų raketų nuolaužos, platformoje „Telegram“ pranešė Sevastopolio gubernatorius Michailas Razvožajevas. Taip pat buvo sustabdytas keltų eismas tame rajone, bet vėliau buvo atnaujintas.

Pasak vieno proukrainietiško naujienų kanalo platformoje „Telegram“, informuojančio apie įvykius pusiasalyje, garsūs sprogimai taip pat buvo girdimi netoli Vylnės gyvenvietės šiaurinėje Krymo dalyje, o po jų kilo dūmų debesys.

Nuo tada, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas prieš beveik 19 mėnesių įsakė pradėti plataus masto invaziją į kaimyninę šalį, 2014 metais Maskvos neteisėtai aneksuotas Krymas dažnai tampa Ukrainos pajėgų taikiniu.

Ukrainos karinės žvalgybos vadas Kyryla Budanovas JAV radijui „Amerikos balsas“ (Voice of America, VOA) šeštadienį pareiškė, kad per Kyjivo penktadienio smūgį rusų Juodosios jūros laivyno štabui žuvo mažiausiai devyni žmonės, o dar 16 buvo sužeisti.

Jis tvirtino, kad tarp sužeistųjų yra Aleksandras Romančukas, Rusijos generolas, vadovaujantis pajėgoms svarbioje pietryčių fronto linijoje, ir jo būklė yra labai sunki.

Šio K. Budanovo pareiškimo kol kas nepavyko nepriklausomai patikrinti, ir jis atsisakė pasakyti, ar per penktadienio smūgį buvo panaudotos Vakarų šalyse pagamintos raketos.

Rusijos gynybos ministerija buvo paskelbusi, kad per raketų ataką prieš laivyno štabą žuvo vienas kariškis, bet vėliau nurodė, kad jis ne žuvo, o dingo be žinios.

Ukrainos kariuomenė taip pat pateikė daugiau informacijos apie penktadienio smūgį Sevastopoliui.

Be kita ko, buvo nurodyta, kad oro pajėgos sudavė 12 smūgių Juodosios jūros laivyno štabui, taikydamosi į vietas, kuriose buvo sutelktas personalas, karinė įranga ir ginklai. Buvo smogta dviem priešlėktuvinėms raketų sistemoms ir keturiems Rusijos artilerijos daliniams.

Krymas buvo Ukrainos taikinys per visą Rusijos plataus masto karo laikotarpį, tačiau pastaruoju metu atakos prieš ten esančius karinius objektus suintensyvėjo.

Kyjivas nekart žadėjo susigrąžinti Juodosios jūros pusiasalį, kurį Maskva aneksavo 2014 metais.

Gairės: sevastopolis, Rusijos primestas pareigūnas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS