Rusijos karo laivo vietą atskleidusiam rusų propagandistui – Ukrainos „nominacija“ | kl.lt

RUSIJOS KARO LAIVO VIETĄ ATSKLEIDUSIAM RUSŲ PROPAGANDISTUI – UKRAINOS „NOMINACIJA“

  • 0

Ukrainos valstybės sienos apsaugos tarnybos vadovas Sergejus Deineko teigė, kad propagandiniame Rusijos televizijos kanale „Zvezda“ korespondento paviešinta informacija padėjo Ukrainos kariuomenei Berdjanske sunaikinti Rusijos desantinį laivą „Orsk“, praneša UNIAN.

Žinia apie tai S. Deineko pasidalijo feisbuke. Čia jis rašė, kad Valentinas Gvozdevas iš televizijos kanalo „Zvezda“ už tai, kad savo siužete parodė okupantų laivo „Orsk“ buvimo vietą pelnė specialiąją „metų propagandono“ nominaciją.

„Už tai jis gauna pasienio „apdovanojimą“, kurio tikslas – patvirtinti nepriklausomos Ukrainos kūrimo idėją ir skatinti mūsų tėvynės teritorinį vientisumą. Taip pat jam priklauso išsami televizinė medžiaga apie didelį Juodosios jūros laivyno desantinį laivą „Orsk“ Berdjansko uoste“, – rašė Ukrainos valstybės sienos tarnybos vadovas.

Jis korespondentui palinkėjo ir kitų ne mažiau naudingų siužetų, kad Ukraina greitai pasiektų pergalę prieš užpuolikus.

Trisdešimtoji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Primename, kad Ukrainos karinės jūrų pajėgos ketvirtadienį pranešė sunaikinusios Rusijos didįjį jūrų desanto laivą „Orsk“ Berdiansko uoste. Prie trumpo pranešimo apie laivo sunaikinimą, paskelbto per „Facebook“, buvo pridėta nuotraukų ir vaizdo įrašų, kuriuose matyti Azovo jūros pakrantės miesto uoste liepsnojantis gaisras ir kylantys tiršti dūmai.

Rusijos kariuomenė nekomentavo, kas nutiko šiam laivui. Berdianskas yra kontroliuojamas Rusijos pajėgų nuo vasario 27 dienos. Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS anksčiau šią savaitę, cituodama kariuomenės televizijos kanalą „Zvezda“, desanto laivo atplaukimą pavadino „epiniu įvykiu, logistikos prasme atveriančiu galimybių Juodajai jūrai“.

TASS pranešime sakoma, kad laivas gali gabenti iki 1,5 tūkst. t krovinių. Berdianskas yra už maždaug 80 km į vakarus nuo strateginę reikšmę turinčio Mariupolio.

GALERIJA

  • Rusijos karo laivo vietą atskleidusiam rusų propagandistui – Ukrainos „nominacija“
Gairės: karas Ukrainoje, Rusijos karo laivas, Orsk
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS