Rusijos propagandistas pratrūko ant Lietuvos: ateikite ir areštuokite mane! | kl.lt

RUSIJOS PROPAGANDISTAS PRATRŪKO ANT LIETUVOS: ATEIKITE IR AREŠTUOKITE MANE!

  • 0

„Noriu atkreipti jūsų dėmesį, kad Lietuvoje kurpia baudžiamąsias bylas prieš Margaritą Simonjan, prieš poną Antoną Krasovskį, prieš mane. Už tai, kad raginame daryti karinius nusikaltimus. Norite atiduoti mane Europolui? Aš – Maskvoje, ateikite ir areštuokite mane. Ateik ir pabandyk mane areštuoti“ – rėžė Rusijos propagandistas Vladimiras Solovjovas, praneša LNK.

Taip Rusijos propagandistas V. Solovjovas televizijos laidoje piktinosi Lietuvos prokuratūros sprendimu tirti karo nusikaltimus Ukrainoje. V. Solovjovas ir dar keli propagandistai pateko į didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl karo nusikaltimų ir nusikaltimų žmoniškumui Ukrainoje.

„Pasikeitus situacijai visi tie, kurie iš tikrųjų savo žodžiais, naudodami masinių informacijos priemonių resursą – monopolį, ragino žudyti, susidoroti su žmonėmis, vaikais, civiliais gyventojais. Skatino bomarduoti, atakuoti – jie turi atsakyti“, – pabrėžė Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

V. Solovjovo piktą tiradą telefone žiūrėjo ir propagandos ekspertai. „Manau, kad jis pats jaučia tam tikrą pavojų. Vėlgi, mes kalbame apie labai rimtus kaltinimus, tai yra kaltinimai – karo nusikaltimais, raginant juos vykdyti, nusikaltimai žmogiškumui“, – kalbėjo komunikacijos specialistas Viktoras Denisenko.

Tokie nusikaltimai neturi senaties termino. „Pakanka, kad būtų vykdoma tokia propaganda, kokia vykdoma – kada ukrainiečiai skelbiami ne žmonėmis, kada kiekvienas ukrainiečio tapatybę turintis asmuo, vadinamas fašistu, naciu, kurį reikia sunaikinti. Tai ir yra tikrasis genocido kurstymas. Už tai nėra jokios senaties“, – sakė buvęs Konstitucinio Teismo pirmininkas Dainius Žalimas.

„Tokie kaltinimai potencialiai, ko gero, uždaro V. Solovjovui ir kitiems galimybę atvykti į Europos Sąjungą, kalbant galbūt apie ateitį, kai karas Ukrainoje pasibaigs“, – svarstė komunikacijos specialistas.

„Ta emocija, tas pyktis ir parodo, kad tą gaidą užkabinome. Jis yra praradęs savo turtus Italijoje“, – teigė politologas Nerijus Maliukevičius.

Aš su džiaugsmu į bet kokį teismą ateisiu, bet čia, Maskvoje. Tegul Maskvoje mane teisia.

„Aš su džiaugsmu į bet kokį teismą ateisiu, bet čia, Maskvoje. Tegul Maskvoje mane teisia“, – rėžė V. Solovjovas.

„Aišku, kad tai yra parodomoji akcija, nes mes visi suprantame, kad Rusijos teismai tikrai už tokius nusikaltimus neteis. Jie jau seniai praradę bet kokį nepriklausomumo arba objektyvumo jausmą“, – pabrėžė buvęs Konstitucinio Teismo pirmininkas.

Tačiau kalbinti ekspertai pripažįsta – kol Rusijos valdžioje – Vladimiro Putino režimas, tokie propagandistai gali jaustis saugūs. „Mes matėme labai įdomius įvykius – J. Prigožino žygį. Atsirado pagrįstų įtarimų, kad galbūt V. Putino režimas nėra toks stiprus, galingas. Turiu įtarimų, kad propagandos atstovai pradeda jausti tam tikrą nerimą“, – spėjo V. Denisenko.

„Nors čia – didelis klaustukas po viso J. Prigožino žygio, ar jie dar gali jaustis saugūs savo viduje, bet taip, tai yra jau Ukrainos pergalės ir pokario klausimas – kaip bus teisiami šitie nusikaltėliai, įskaitant ir propagandistus“, – kalbėjo politologas.

V. Solovjovas laidoje taip pat kreipėsi ir į Rusijos teisėsaugą – esą reikia pradėti bylas Lietuvos politikams ir prokurorams už neva melagingus kaltinimus. Tačiau, pasak ekspertų, taip Rusija elgiasi visada.

Gairės: karas Ukrainoje, LNK turinys, Vladimiras Solovjovas, kritika Lietuvai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS