Rusijos puolimas Ukrainoje nusinešė jau keliasdešimt žmonių gyvybių | kl.lt

RUSIJOS PUOLIMAS UKRAINOJE NUSINEŠĖ JAU KELIASDEŠIMT ŽMONIŲ GYVYBIŲ

Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio patarėjas nurodė, kad per ketvirtadienį Rusijos pradėtą didelio masto karinį puolimą šalyje žuvo jau keliasdešimt žmonių.

„Žinau, kad žuvo daugiau kaip 40 ir buvo sužeista kelios dešimtys žmonių. Man žinoma apie maždaug dešimties civilių gyventojų žūtį“, – žurnalistams sakė V. Zelenskio patarėjas Oleksijus Arestovyčius.

Kijevo rytiniame priemiestyje Brovaruose ketvirtadienį sprogus bombai žuvo šeši žmonės, dar dvylika buvo sužeisti, naujienų agentūra „Unian“ citavo miesto merą Ihorį Sapožko.

Incidentas įvyko Rusijai anksčiau ketvirtadienį pradėjus didelio masto puolimą prieš Ukrainą, naudodama aviaciją, raketas ir sausumos pajėgas.

Brovarų meras pridūrė savo „Facebook“ žinutėje pridūrė, kad miesto ligoninės dirba sustiprintu režimu.

Rusija paskelbė karą Ukrainoje

Scanpix ir Twitter nuotr.

Jis taip pat perspėjo gyventojus perspėti policiją apie pastebėtus įtartinus asmenis arba rastus įtartinus daiktus.

Taip pat Ukrainoje prie Juodosios jūros uostamiesčio Odesos aštuoniolika žmonių žuvo ketvirtadienį per Rusijos aviacijos smūgį vienai karinei bazei, pranešė vietos administracija.

„Žuvo aštuoniolika žmonių – aštuoni vyrai ir dešimt moterų. Šiuo metu tebekasame griuvėsius“, – sakoma Odesos srities administracijos pranešime.

Incidentas įvyko Rusijai anksčiau ketvirtadienį pradėjus didelio masto puolimą prieš Ukrainą, kurio metu naudojama aviacija, raketos ir sausumos pajėgos.

Prezidentas Vladimiras Putinas šią invaziją pradėjo po kelias savaites trukusių ginčų su Vakarais dėl NATO buvimo Rytų Europoje.

Kol kas tai daugiausiai aukų pareikalavęs atskiras šios dienos smūgis, apie kurį praneša Ukrainos pareigūnai. Anksčiau jie skelbė, kad visoje šalyje nuo invazijos pradžios žuvo apie 50 žmonių, įskaitant maždaug dešimt civilių.

Minėta karinė bazė yra už maždaug 100 km į šiaurę nuo Odesos, regione netoli Ukrainos sienos su Moldova.

Gairės: karas Ukrainoje, žuvę žmonės, aukų skaičius
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS