Rusija toliau dega: šaudmenų sandėlyje netoli sienos su Ukraina kilo gaisras | kl.lt

RUSIJA TOLIAU DEGA: ŠAUDMENŲ SANDĖLYJE NETOLI SIENOS SU UKRAINA KILO GAISRAS

Rusijos kaime netoli sienos su Ukraina trečiadienį ginklų sandėlyje kilo gaisras, pranešė srities gubernatorius, rusų pajėgoms jau trečią mėnesį tęsiant karinį puolimą provakarietiškoje kaimyninėje valstybėje.

„Remiantis preliminaria informacija, dega šaudmenų sandėlis šalia Staraja Nelidovkos kaimo“, už maždaug 20 km nuo Ukrainos sienos, pranešė Belgorodo srities gubernatorius platformoje „Telegram“.

Viačeslavas Gladkovas nurodė, kad gaisras jau užgesintas.

Pasak gubernatoriaus, civiliai gyventojai per gaisrą nenukentėjo, taip pat nebuvo padaryta žalos gyvenamiesiems namams.

Gaisro priežastis kol kas nenustatyta.

Tuo metu kaimyninių Kursko ir Voronežo sričių, taip pat esančių netoli Ukrainos sienos, gubernatoriai pranešė, kad praėjusią naktį suveikė priešlėktuvinės gynybos sistemos.

„Aukų ar sugriovimų nėra“, – platformoje „Telegram“ nurodė Kursko srities gubernatorius Romanas Starovojus.

Voronežo srities gubernatorius Aleksandras Gusevas savo ruožtu informavo, kad priešlėktuvinės gynybos sistema „sėkmingai sunaikino“ nedidelį žvalgybinį droną.

Gubernatorius nenurodė, iš kur atskrido dronas.

Rusija nekart kaltino Ukrainos pajėgas dėl smūgių jos teritorijoje ir įspėjo, kad atsakydami rusų kariai suintensyvins atakas prieš Kyjivą.

Pirmadienį gaisras kilo didžiulėje kuro saugykloje už maždaug 150 km nuo Ukrainos sienos esančiame Brianske.

Balandžio pradžioje V. Gladkovas pareiškė, kad Kyjivo sraigtasparniai apšaudė kuro saugyklą Belgorodo srityje.

Sprogimai nugriaudėjo iš viso trijose šalies srityse

Rusijos vietos valdžios institucijų tvirtinimu, ankstų trečiadienio rytą sprogimai nugriaudėjo iš viso trijose su Ukraina besiribojančiose šalies srityse, praneša agentūra „Reuters“.

Iš pradžių pranešta, kad Belgorodo srityje kilo gaisras šaudmenų sandėlyje. Pasak šios srities gubernatoriaus Viačeslavo Gladkovo, gaisras sandėlyje Staraja Nelidovkos kaime užgesintas ir jo metu civiliai nenukentėjo.

Tačiau vėliau Kursko srities gubernatorius Romanas Starovoitas pranešė, kad ankstų trečiadienį sprogimai taip pat pasigirdo Kursko mieste. Negana to, Rusijos naujienų agentūra TASS citavo šalies nepaprastųjų situacijų ministerijos pareigūną, kuris nurodė, kad pranešimų apie sprogimus gauta ir Voronežo mieste. Pasak jo, pareigūnai tiria incidento aplinkybes.

Rusija vasario 24 dieną įvedė į Ukrainą savo kariuomenę ir pradėjo, ką Maskva.

Uždniestrės separatistai skelbia apie šūvius šalia Rusijos ginklų sandėlio

Su Ukraina besiribojančio Maskvos remiamo separatistinio regiono Moldovoje vidaus reikalų ministerija trečiadienį pareiškė, kad į kaimą, kuriame yra Rusijos ginklų sandėlis, buvo paleista šūvių, virš tos vietovės praskridus dronams iš Ukrainos.

Incidentas įvyko po to, kai niekieno nepripažįstamas separatistinis Uždniestrės regionas pranešė apie kelis sprogimus, kuriuos pavadino „teroristiniais išpuoliais“. Pastarieji įvykiai pakurstė nuogąstavimus, kad kaimyninėje Ukrainoje vykstantis karas gali išplisti į šį regioną.

„Praėjusią naktį virš Kolbasnos kaimo buvo pastebėti keli bepiločiai orlaiviai“, – savo tinklalapyje pranešė Uždniestrės vidaus reikalų ministerija.

„Dronai į Uždniestrės teritoriją buvo paleisti iš Ukrainos“, – nurodė ji.

Kolbasna, rumuniškai vadinama Kobasna, yra už maždaug 2 km nuo Ukrainos sienos. Ten saugoma apie 20 tūkst. tonų sovietinės gamybos šaudmenų. Šaudmenų atsargas saugo ir prižiūri rusų kariai.

Vidaus reikalų ministerija nurodė, jog manoma, kad tai yra didžiausias šaudmenų sandėlis Europoje.

„Balandžio 27-osios rytą, 8 val. 45 min. (ir Lietuvos laiku), į Kolbasną iš Ukrainos pusės buvo paleista šūvių“, – sakė Uždniestrės ministerija ir pridūrė, jog pranešimų apie sužeistus žmones negauta.

Pirmadienį ir antradienį Uždniestrės pareigūnai pranešė apie sprogimus regione. Skelbiama, kad buvo smogta regiono Valstybės saugumo ministerijos pastatui, kariniam daliniui ir radijo retransliavimo bokštui.

Po šių incidentų Moldova paragino savo piliečius likti ramius ir ėmėsi papildomų saugumo priemonių.

Uždniestrė yra niekieno nepripažįstamas Maskvos remiamas separatistinis Moldovos regionas, rytuose besiribojantis su Ukraina. Separatistai šį regioną, kuriame gyvena apie 470 tūkst. žmonių, kontroliuoja nuo 1992 metų karo su Moldova. Maskva Uždniestrėje laiko maždaug 1,5 tūkst. savo karių, vadinamų taikdariais.

Gairės: karas Ukrainoje, gaisras, gaisras Rusijoje, šaudmenų sandėlis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS