Per Rusijos smūgį Kramatorske žuvo du žmonės | kl.lt

PER RUSIJOS SMŪGĮ KRAMATORSKE ŽUVO DU ŽMONĖS

  • 0

Po Rusijos raketų smūgių šeštadienio vakarą rytiniame Ukrainos mieste Kramatorske žuvo mažiausiai du žmonės, pranešė regiono gubernatorius.

Įvykio vietoje naujienų agentūros AFP žurnalistai matė, kaip gelbėtojai iš sugriauto dviejų aukštų namo išnešė auką baltame maiše, o gelbėjimo tarnybos kasinėjo griuvėsius ieškodamos išgyvenusiųjų.

Ukrainos Donecko gubernatorius Vadimas Filaškinas sakė, kad Rusija paleido tris raketas į Kramatorską.

„Gelbėtojai iš griuvėsių ištraukė 1977 metais gimusios moters kūną“, – parašė jis socialiniuose tinkluose, o vėliau pridūrė, kad rastas ir 23 metų vyro kūnas.

Jis pridūrė, kad baiminamasi, jog dar vienas žmogus buvo palaidotas po sudužusio betono ir nuolaužų krūvomis.

Dešimtys gelbėtojų išpuolio vietoje dirbo šviečiant žibintams, kartais naudodamiesi statybinėmis transporto priemonėmis, rankomis ir kastuvais, kad perkeltų nuolaužas.

Vykstant gelbėjimo operacijai, virš miesto skambėjo oro pavojaus sirenos, perspėjančios apie naujus smūgius.

Viena regiono administracijos atstovė sakė, kad šis smūgis buvo surengtas Rusijai vis dažniau vykdant beatodairiškas atakas prieš civilius gyventojus.

Maskva iš karto nepateikė jokių komentarų, tačiau Kremlius ne kartą neigė, kad jo pajėgos taikosi į civilinę infrastruktūrą.

Kramatorskas yra maždaug už 20 km nuo fronto linijos Rytų Ukrainoje.

Nuo karo pradžios prieš dvejus metus jis ne kartą buvo puolamas Rusijos, įskaitant 2022 metų balandį įvykdytą smūgį miesto traukinių stočiai, per kurį žuvo daugiau kaip 60 žmonių.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusijos smūgis, Kramatorskas, žuvo du žmonės
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS