Rusijos URM: rinkimams skirta A. Navalno programėlė susijusi su Pentagonu | kl.lt

RUSIJOS URM: RINKIMAMS SKIRTA A. NAVALNO PROGRAMĖLĖ SUSIJUSI SU PENTAGONU

Rusija toliau kaltina Jungtines Valstijas kišantis į parlamento rinkimus.

Įkalinto Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno komandos sukurta programėlė „Smart Vote“ yra „vienaip ar kitaip susijusi su Pentagonu“, tikina Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova.

A. Navalno rėmėjai šia programėle ragina rusus balsuoti prieš valdančiąją „Vieningosios Rusijos“ partiją parlamento rinkimuose, kurie vyks rugsėjo 17–19 dienomis.

Jau ne vieną dieną blokuojamas interneto puslapis, į kurį patenkama iš programėlės, taip pat paieškos puslapiuose „Google“ ir „Yandex“ nerodomi jokie paieškos rezultatai, kuriuose būtų žodžiai „Smart Vote“.

M. Zacharova taip pat paskelbė apie šį penktadienį įvykusį užsienio reikalų ministro viceministro Sergejaus Riabkovo ir JAV ambasadoriaus Maskvoje Johno Sullivano pokalbį. Ambasadoriui buvo pasakyta, kad Rusija esą turi „nepaneigiamų įrodymų“, jog JAV interneto milžinės pažeidė įstatymus, kišdamosis į artėjančius Dūmos rinkimus.

Politologė Tatjana Stanovaja teigia, kad URM atstovės spaudai pareiškimai yra bandymas „Smart Vote“ programėlę paversti nacionalinio saugumo klausimu. Anot politologės, tai leistų Rusijos valdžiai ateityje dar smarkiau apriboti A. Navalno komandos raginimus protestuoti rinkimuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

TUO NIEKAS NET NEABEJOJA

Tik natūraliai kyla toks klausimėlis. Ko tikisi Amerika iš Rusijos? Istorija parodė kokia "galinga" ta Amerika...Gėdingai pabėgo iš Vietnamo, Afganistano...Gal tikisi nugalėti Rusiją ar Kiniją?...Greičiausiai - tai paskutinės banditinės Amerikos giesmelės...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS