Iš V. Putino lūpų – kliedesiai: kariškiams kartojo apie iliuzinę pergalę | kl.lt

IŠ V. PUTINO LŪPŲ – KLIEDESIAI: KARIŠKIAMS KARTOJO APIE ILIUZINĘ PERGALĘ

  • 3

Vladimiro Putino virėju pramintas Jevgenijus Prigožinas, artimas Kremliaus režimui, išplatino keletą įrašų, kaip jis esą pačiame fronte prie artilerijos pabūklo ir yra pasirengęs susitikti su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu. Kad ir prie Bachmuto, pasakojama LNK reportaže.

„Sėdėjau štabe, sakė, V. Zelenskis atvažiavo. Ir štai postūmis – Bachmuto link. O jei V. Zelenskis atkreips dėmesį, mes bet kurią akimirką pasiruošę susitikti. Nustatysime, kas, kieno ir kodėl“, – taip į kameras kalbėjo J. Prigožinas.

Bet analitikai sako, kad tyčia ar netyčia „Wagner“ smogikų finansininkas J. Prigožinas labiau pakenkė V. Putinui, kaip pats ir metė pirštinę V. Zelenskiui. Juk sklandė gandai, kad šis rusų oligarchas – pakaitinis į paties V. Putino vietą. O Rusijos propaganda vis dar bando kelti smunkantį V. Putino autoritetą, platindama kadrus, kaip jis sušaukia generolus strateguoti jo specialiosios operacijos. V. Putinas aukščiausio rango kariškiams kartojo apie savo šalies iliuzinę pergalę ir reikalavo spartesnio armijos ginklavimo. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

„Pas mus nėra jokių finansavimo ribų. Šalis duoda visko, ko prašo armija. Tikiuosi, kad rezultatai bus. Man viskas raportuojama. Neabejoju, kad visi mūsų išsikelti tikslai bus įgyvendinti“, – sakė Rusijos prezidentas.

Bet Ukrainai iš okupantų pavyksta susigrąžinti ne tik žemes, bet ir vertybes. Lietuvos garbės konsulas Viktoras Popovas atgavo ikonas, kurias iš jo namų Chersone prasidėjus invazijai išnešė rusai. Daugiau kaip 120 jų. Išlaisvinus Chersoną, ikonas rado Ukrainos saugumiečiai Maskvos patriarchato cerkvėje. Šventikas slapstosi.

Ten vyksta sunkūs mūšiai, bet po truputį, žingsnis po žingsnio, mūsų pajėgos juda į priekį.

 

Ukrainos pajėgos praneša apie progresą Rytų fronte. Luhansko srities gubernatorius patvirtino, kad gynėjai artėja prie Kreminos pagrindinio regiono miesto. Įšalusi žemė leis tankams lengviau judėti į priekį. Bet kontrpuolimas nebus lengvas ir greitas.

„Ten vyksta sunkūs mūšiai, bet po truputį, žingsnis po žingsnio, mūsų pajėgos juda į priekį. Tai labai sunku, nes rusų okupacinės pajėgos kruopščiai ruošėsi. Jie ten pastatė gynybinius įtvirtinimus, pritraukė rezervą ir techniką bei viską užminavo. Todėl judėjimas vyksta, bet jis lėtas“, – kalbėjo Luhansko srities gubernatorius Serhij Haidai.

Kol Vakarai ginkluoja Ukrainą gintis, Maskva vaidina, kad nėra visai viena. Dmitrijus Medvedevas netikėto vizito nuskrido į Kiniją susitikti su šalies prezidentu. Vis dėlto galiūnė Kinija agituoja už taiką. Nors dabar Rytų Kinijos jūros vandenyse kinų ir rusų kariniai laivynai rengia bendras pratybas.

Gairės: LNK turinys, Ukraina, rusijos prezidentas, ikonos, luhanskas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Lietuvis

Šaunuolis, 10 balų už drąsą !!!

Anonimas

Labai gaila ,kad yra suklaidinti ukrainiečiai ir leido savo šalį kitataučiui valdyti .Ir vienos pusė ir kitos gaila žmonių ,nes yra karas su nelygiom pusėm.Ukrainiečiai ir rusai visada gyveno draugiškai,kas juos suklaidino,kieno interesai yra, kad kuo daugiau sunaikinti tiek rusų ,tiek ukrainiečių.Matomai Ukrainos žemė yra kažkam reikalinga,ji derlinga,klimatas geras , jūra yra.Vienu žodžių žmonės nesupranta ,kas dedasi, Zelenskis akivaizdziai parodė kad jis gyveno JAV.

!?!

Jokiu iliuziju nera gana meluot rasyt mesla ir plaut jaunimui smegenis ko nerasot kiek ukru zuvo uz ka jie kovoja uz amerkos interesus ko tylim kiek dombase nuzude zmoniu ukru nacistai ISTORIJA TAIP JUSU IR NIEKO NEISMOKE

SUSIJUSIOS NAUJIENOS