Per rusų karių drono ataką Kyjive sužeisti du žmonės | kl.lt

PER RUSŲ KARIŲ DRONO ATAKĄ KYJIVE SUŽEISTI DU ŽMONĖS

  • 0

Rusų paleistas dronas ketvirtadienį smogė gyvenamajam namui Kyjive, buvo sužeisti mažiausiai du žmonės, pranešė pareigūnai.

Ši drono ataka buvo retas Ukrainos sostinės oro gynybos pralaužimas, pirmas toks atvejis per kelis mėnesius. Rusija raketomis ir dronais dažnai taikosi į Kyjivą, bet paprastai jie numušami.

Vakare Kyjive aidėjo oro pavojaus sirenos, gyventojai girdėjo sprogimus.

"[Dronas] „Shahed“ smogė gyvenamajam pastatui Kyjive“, – platformoje „Telegram“ pranešė Ukrainos prezidento administracijos vadovas Andrijus Jermakas.

Ataka paveikė sostinės vakarinį Solomjankos rajoną, „Telegram“ parašė meras Vitalijus Klyčko. Jis minėjo „liepsnas viršutiniuose aukštuose“.

Vienas vyras buvo hospitalizuotas, o kitam pagalba suteikta įvykio vietoje, pridūrė jis.

Kyjivo karinė administracija socialinėje žiniasklaidoje paskelbė daugiabučių išdužusiais langais nuotraukų ir sakė, kad žalą padarė ne drono smūgis, o numušto drono nuolaužos.

V. Klyčko taip pat sakė, kad kito numušto drono nuolaužos nukrito ant nebaigto statyti namo Darnycios rajone sostinės rytuose ir kad nukentėjusiųjų nėra.

Pietiniame Holosijivo rajone numušto drono šrapnelis nukirto ant daugiaaukščio, bet žmonės nenukentėjo, „Telegram“ parašė miesto karinė administracija.

Ukrainos oro pajėgos taip pat paskelbė, kad kelios rusų paleistų dronų grupės skrido šalies centro, vakarų ir pietų link.

Gairės: rusų kariai, dronų ataka, karas Ukrainoje, Kyjivas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS