Rusijos karių kulkos pražudė vos aštuoniolikos mėnesių berniuką | kl.lt

RUSIJOS KARIŲ KULKOS PRAŽUDĖ VOS AŠTUONIOLIKOS MĖNESIŲ BERNIUKĄ

  • 0

Sąmonės netekęs ašuoniolikos mėnesių berniukas buvo skubiai nuvežtas į ligoninę po to, kai Mariupolyje buvo apšaudytas jo namas, skelbia news.sky.com.

Sielvarto apimta mažylio mama, apsikabinusi savo vaikiną, verkdama klausė: kodėl? Sąmonės netekusiam berniukui į galvą pataikė skeveldra.

Gydytojai uždėjo deguonies kaukę ant jo veido ir masažavo krūtinę, nes sustojo širdis. Buvo panaudotas defibriliatorius.

Tačiau berniuko gyvybės išgelbėti nepavyko. Įvykis sukrėtė ir gydytojus. Vienas jų sėdėjo ligoninės patalpoje, žiūrėjo į grindis ir bandė suvokti, ką ką tik matė.

Mažylio mama palietė mirusio sūnaus skruostą, pabučiavo jį ir uždengė audeklu, į kurį jis buvo suvynotas.

Vienuoliktoji karo Ukrainoje diena

Sąlygos ligoninėje – blogos. „Mes ir toliau dirbame be elektros, oro ir šilumos“, – sakė gydytojas.

Be sužeistų gyventojų ligoninėje dar gydomi ir kariai.

Apie širdį veriantį atvejį Mariupolyje ir kitus socialiniame tinkle mintimis pasidalijo ir pirmoji Ukrainos ponia Olena Zelenska. „Rusų okupantai žudo ukrainiečių vaikus. Sąmoningai ir ciniškai. Aštuoniolikos mėnesių Kirilą iš Mariupolio tėvai skubiai išvežė į ligoninę. Jis buvo sužeistas apšaudymo metu, todėl gydytojai nieko negalėjo padaryti. Alisa iš Okhtyrkos – jai galėjo sukakti aštuoneri metai. Tačiau ji žuvo per apšaudymą su seneliu, kuris ją saugojo. Polina iš Kijevo žuvo per apšaudymą mūsų sostinės gatvėse kartu su savo tėvais ir broliu. Jos sesuo yra kritinės būklės. Keturiolikmečiui Arsenijui sviedinio skeveldra pataikė į galvą. Jis mirtinai nukraujavo. Šešerių Sofija kartu su pusantro mėnesio broliu, mama, močiute ir seneliu buvo nušauta automobilyje, kai šeima bandė palikti Nova Kakhovką. Ukrainoje jau mirė mažiausiai 38 vaikai. Ir šis skaičius gali didėti dėl mūsų taikių miestų apšaudymo!“ – „Instagram“ rašė ji.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Pasak O. Zelenskos, tada, kai žmonės Rusijoje teigia, kad jų kariuomenė neskriaudžia civilių gyventojų, vertėtų parodykite jiems aukų nuotraukas.

„Parodykite jiems šių vaikų veidus, kuriems net nebuvo suteikta galimybė užaugti. Kiek dar vaikų turi žūti, kad įtikintų Rusijos karius nustoti šaudyti ir atverti humanitarinius koridorius? Mums reikia humanitarinių koridorių Ukrainos miestuose jau dabar! Ten, rūsiuose, miršta šimtai vaikų be maisto ir medicininės pagalbos. Rusijos kariai šaudo į šeimas, kurios bando palikti pastatus. Jie taip pat žudo savanorius, kurie bando padėti“, – pasakojo Ukrainos prezidento žmona.

GALERIJA

  • Rusijos karių kulkos pražudė vos aštuoniolikos mėnesių berniuką
  • Rusijos karių kulkos pražudė vos aštuoniolikos mėnesių berniuką
  • Rusijos karių kulkos pražudė vos aštuoniolikos mėnesių berniuką
  • Rusijos karių kulkos pražudė vos aštuoniolikos mėnesių berniuką
Scanpix nuotr.
Gairės: karas Ukrainoje, žuvo berniukas, rusų kariai, LNK turinys
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS